Pomislila na goljufanje

Kraljica se je ponovno izkazala kot prava šaljivka

N.S.
24. 5. 2019, 21.25
Deli članek:

Britanska monarhinja je znana tudi kot zelo velika humoristka, ki vedno znova nasmeje številne oboževalce. Tokrat je vse nasmejala na temo goljufanja in poštenosti.

Profimedia
Kraljica Elizabeta II.

Rekorderka med svetovnimi voditelji, britanska kraljica Elizabeta II., se je udeležila posebnega dogodka, na katerem je poskrbela za smeh.

Kraljica, ki je poleg dobrega humorja znana tudi po svoji »škrtosti« in varčnosti, je v sredo obiskala pop-up trgovino, ki je replika prve trgovine Sainsbury's, znane britanske verige supermarketov, ki letos praznuje častitljivo 150. obletnico. Maja 1869 so sprva prodajali le maslo, mleko in jajca, danes pa je ena največjih trgovskih verig v Združenem kraljestvu.

Profimedia
Pri 93 letih je prvič preizkusila "moderno tehnologijo".

Kraljica se je med drugim sprehodila po trgovini, pri čemer so ji predstavili zgodovinske znamenitosti, najbolj pa je bila presenečena nad samopostežnimi blagajnami, ki so zanjo menda popolna novost, saj še nikoli v življenju ni sama odšla po nakupih. Začudena nad »moderno tehnologijo« pa je nasmejala vse navzoče, ko je vodjo trgovine glede »novih« blagajn vprašala: »Goljufati ne moreš?« S tem je namignila, da bi sama tudi kdaj pogoljufala pri plačevanju računa na samopostrežni blagajni.