Tekmovanje

V hudi tekmi božičnih čestitk zmaga Monaku

Sonči Nered Čebašek
24. 12. 2018, 20.21
Deli članek:

Kraljeve družine vseh evropskih dvorov vsako leto pred prazniki tekmujejo, kdo si bo omislil najlepše voščilnice.

Profimedia
Monako: zlatolasa kodrasta dvojčka, princ Jacques in princesa Gabrielle, sta razglašena za angelčka.

Glavno vlogo imajo na kraljevskih božičnih čestitkah praviloma otroci, saj oni vedno požanjejo največ občudovanja.

A letošnja tekma čestitk je vseeno malce presenetila, saj sta se med prvih šest vrinili dve, na katerih sta samo zakonca.

NAJLEPŠE

Za najlepšo čestitko je letos prvič izbrana monaška. Štiriletna dvojčka princ Jacques in princesa Gabrielle sta ob okrašeni jelki resnično kot dva mala angelčka.

Profimedia
Velika Britanija: princu Williamu, ženi Kate Middleton ter princu Louisu in princesi Charlotte je drugo mesto prinesel princ George s kavbojkami in gumijastimi škorenjci.

Drugouvrščena voščilnica princa Williama in žene Kate z otroki je bila sprva deležna začudenja, saj je družina na njej zelo športno oblečena, princ George pa nosi kavbojke in gumijaste škornje. Po pravilih bi moral malček kot znak pripadnosti aristokraciji nositi kratke hlače. A prav običajno oblačilo je bilo navsezadnje tisto, ki je med ljudmi vzbudilo največ simpatij.

Profimedia
Španija: kralj Felipe s svojimi ljubkimi ženskami, kraljico Letizio ter princesama Leonor in Sofio, je navdušil s posebno mogočnostjo.

Zelo podobno sproščena je španska čestitka, ki jo je kraljeva družina posnela na enem od nedeljskih izletov po domovini, kralj Felipe pa je na njej videti kot mogočni varuh svoje družine in domovine.

Profimedia
Belgija: kralj Filip, kraljica Mathilde, princesi Elisabeth in Eleonore ter princa Gabriel in Emmanuel so navdušili z razkošnostjo.

V nasprotju s špansko je belgijska čestitka med najlepše uvrščena zato, ker kralj in kraljica s svojo družino v popolnosti poosebljata duh aristokracije in razkošnost.

Profimedia
Velika Britanija: zaradi kazanja hrbta sta bila princ Harry in žena Meghan malce okarana, a vseeno bolj občudovana.

IZJEMI

Med občudovanimi pa sta se znašli, po pričakovanju, čestitka princa Harryja in njegove žene Meghan Markle, ki je bila posneta na zabavi po njuni letošnji poroki, in povsem nepričakovano voščilnica njegovega očeta princa Charlesa in žene Camille Parker, ki je nastala ob proslavljanju njegovega sedemdesetega rojstnega dne na vrtu njune londonske hiše Clarence house.

Profimedia
Velika Britanija: princ Charles in žena Camilla – popoln primer prave predane ljubezni

Splošna ocena njune voščilnice je, da sta živ primer ljubečega para in zmage ljubezni.