KRALJEVI DVOR

Je oče Meghan Markle res motena osebnost?

Sonči Nered Čebašek
20. 12. 2018, 06.55
Posodobljeno: 20. 12. 2018, 07.11
Deli članek:

Večkrat se je ob nenavadnih dejanjih ali besedah zastavilo vprašanje, ali je Thomas Markle sploh pri pravi. Do zdaj so ta vprašanja zvenela bolj retorično ali pa so bila zastavljena celo v šaljivem tonu.

Profimedia
Thomas Markle po mnenju strokovnjakov prehitro menja razpoloženja.

V zadnjem tednu pa je skrb za njegovo zdravo pamet oziroma duševno zdravje v resnici upravičena ter zastavljena v resnem in zaskrbljenem tonu. Celo psihologi so podali mnenje, da v glavi Meghaninega očeta verjetno ni vse v najlepšem redu.

Krši pravila

Povsem jasno je, da je Thomas zapravil hčerkino naklonjenost s svojo prodajo medijem. Najprej z intervjujem, ki ga je dal in v njem razkril svoje telefonske pogovore z Meghan in princem Harrjem. A ker v njih ni šel v podrobnosti, sta mu Meghan in Harry takrat pogledala skozi proste. Toda ko je Thomas za plačilo poziral med pomerjanjem obleke, ki naj bi jo nosil, ko bi svojo hčer pospremil pred oltar, je bila mera polna. Da se je napake zavedel tudi sam, je bilo jasno po tem, ko se je zatekel v bolnišnico, češ da je imel srčni infarkt, za katerega se je pozneje izkazalo, da je bil lažen. S tem se je izognil udeležbi na hčerkini poroki in navsezadnje je bilo za vse bolje, da se v Londonu sploh ni prikazal. Meghan mu je namreč že na začetku zveze s princem postavila zahtevo, da ne komunicira z mediji, on pa je pravilo prekršil.

Moledovanje

Pričakovanja, da se bodo zadeve med očetom in hčerko uredile, ker je na poti dojenček, pa se niso uresničila. Thomas je sicer ob novici, da bo dobil vnukinjo ali vnuka, medijem vzhičeno razlagal, da bo naredil vse, da bo s hčerko in njeno družino v stiku, in v resnici je potem za nekaj mesecev obmolknil.

Potem pa je možakar prejšnji teden na veliki zvon obesil, da je njegova hči na prvi poroki svatom razdelila vrečke z marihuano, ki so jo na veliko vsi – razne njega seveda – kadili. Že nekaj dni za tem dejanjem pa je ponižno jamral in javno moledoval, da se počuti prezrtega in da hčer srčno prosi, da ga spet sprejme v svoje življenje. »Svojo hčerko imam zelo rad. Želim si, da bi stopila v stik z mano, mi poslala sporočilo, karkoli. Mora biti mesto zame, njen oče sem,« je dejal in jo nagovoril kar s pomočjo kamere, v katero se je zazrl: »Zelo te imam rad. Rad bi te slišal. Kakršnekoli težave sva že imela, upam, da jih lahko razčistiva. Družina sva.« Dejstvo, da je v le nekaj dneh povsem obrnil ploščo, pa je tisto, kar je skrb vzbujajoče. »Očitno gospod pozablja, kaj je počel pred kratkim, in neverjetno hitro menja razpoloženjska stanja. Potreboval bi zdravljenje,« pravijo strokovnjaki, Meghan pa je zaradi očeta gotovo še bolj v skrbeh, kot je bila kadarkoli.