V spomin

Žalostni, ker Oliver ne bo z njimi na odru

Eva Jandl
1. 11. 2018, 11.00
Deli članek:

Oliverjeva skupina Dupini bo na spominskem koncertu prvič nastopila brez Oliverja. Kaj so povedali za Svet24?

Last izvajalcev
Oliver Dragojević s svojimi Dupini, s katerimi je nastopal 25 let. »Oliver je vedno govoril 'moji Dupini' in nam ne bom lahko ...«

Smrt Oliverja Dragojevića še vedno ni pozabljena, za njim ne žaluje le njegova družina, ampak tudi njegovi številni oboževalci.

Prav zato je njegova družina organizirala glasbeno turnejo: »Tako želimo kot družina Oliverja Dragojevića slovenskemu občinstvu omogočiti, da doživi Oliverjeve pesmi še enkrat, saj vemo, da so ga imeli Slovenci neizmerno radi, on pa je imel rad Slovence. Turneja je bila sicer dogovorjena že pred dvema letoma, seveda skupaj z Oliverjem, zaradi njegove bolezni pa smo se nato odločili turnejo prestaviti na takrat, ko bo okreval. Toda to se na veliko žalost vseh nas ni zgodilo,« je povedal njegov sin Davor Dragojević. Peli bodo njegovi prijatelji Petar Grašo, Tony Cetinski, Davor Radolfi, Tereza Kesovija, Jasna Zlokić, Tedi Spalato, Zorica Kondža, Klapa Cambi, Klapa Bonaca, Jure Brkljača in edina skupina, ki je kar 25 let spremljala Oliverja na njegovih koncertih, skupina Dupini, ki bo spremljala vse nastopajoče.

Osebni arhiv
Davor Radolfi in Oliver Dragojević sta bila velika prijatelja, zato je Radolfi zaradi turneje Oliverju v spomin odpovedal vse ostale nastope.

IMAJO DVOJNE OBČUTKE 

Goran Franić - Njoko iz Dupinov je za nas povedal: »Bliža se začetek turneje Najlepše Oliverjeve in dalmatinske pesmi, v nas Dupinih pa se mešajo dvojni občutki. V veliko čast nam je biti glasbena spremljava največjim hrvaškim pevkam in pevcem, a v srcu in duši smo žalostni, ker nas na tej turneji ne bo spremljal Oliver. V zadnjih 25 letih nismo nikoli nastopili brez njega, vedno nam je govoril 'moji Dupini', zato nam ne bo lahko,« so povedali Dupini, ki bodo tokrat nastopili za Oliverja.

last izvajalke
Tereza Kesovija je bila Oliverjeva velika prijateljica, skupaj sta pisala zgodovino hrvaške glasbe.