Prvič po njegovi smrti

Asia Argento o Bourdainu: Varala sem ga. A tudi on je varal mene

J.P.
25. 9. 2018, 09.10
Posodobljeno: 25. 9. 2018, 09.19
Deli članek:

Spregovorila je prvič po smrti ljubimca Anthonyja Bourdaina. Priznala je, da ga je varala, in dodala, da jo je varal tudi on.

Profimedia
Številni jo krivijo za njegovo smrt.

Asia Argento je za DailyMailTV spregovorila v domačem Rimu.

Trije meseci so minili, odkar je bil Anthony Bourdain najden mrtev v svoji hotelski sobi v Kayerbergu v Franciji.

To za njiju ni bila ovira

Na spletu so se pojavili, da ga je v smrt z varanjem pognala italijanski igralka, režiserka in aktivistka. Sama pravi, da je tudi on varal njo in da to za njiju ni bila ovira. "Ljudje pravijo, da sem ga umorila, da sem ga jaz ubila. Razumem, da svet potrebuje razlog, a bi ga tudi jaz rada našla. Nimam ga. Morda bi našla nekaj utehe, če bi si mislila, da se je nekaj zgodilo," je dejala.

Profimedia
Skupaj sta bila dve leti.

Tri dni pred Bourdainovo smrtjo – imel je 61 let – so se pojavile fotografije, na katerih se je Argentova z roko v roki po Rimu sprehajala z novinarjem Hugojem Clementom. Kmalu po njegovi smrti je spet delala – bila je članica žirije italijanskega X-Factorja. Zdaj pravi, da je imela le dve možnosti: da se vrne na delo ali pa da se nikoli več ne postavi na noge. Danes trdi, da ji je X-Factor rešil življenje.

43-letnica razume, da so jo hoteli ljudje okriviti, ker je bil Bourdain tako ljubljen, a da to žal pomeni, da ne razumejo njune zveze, ki je trajala dve leti. "Anthony je bil zelo pameten moški, eden najpametnejših ljudi, kar jih poznam – moder, globok. Ljudje morajo misliti, da se je ubil zaradi česa takega? Tudi on me je varal. To za naju ni bila ovira. Bil je človek, ki je potoval 265 dni na leto. Ko sva se videla, sva uživala. A nisva otroka. Odrasla sva," je dejala in nadaljevala: "Imela sva svoji življenji, žene in može, otroke. Ne morem si misliti, da bi zaradi česa takega naredil kaj tako skrajnega."

In čeprav se ne čuti odgovorne za njegovo smrt, priznava, da si s tistimi, ki so na ta način izgubili katerega od svojih bližnjih, deli občutek krivde. "Grozno se počutim, da je v sebi imel toliko bolečine in je ni delil. Nisem je videla. Zaradi tega se bom do konca življenja počutila krivo."

Profimedia
Varanje za njiju ni bilo ovira.

Zapustil njo in otroka

Razkrila je tudi, kako blizu je bil zvezdniški kuhar z njenima otrokoma – 17-letno Anno Lou in devetletnim Nicolo.

Ura je bila 12, ko jo je poklical njegov menedžer. Povedal ji je, da je Anthony umrl. "Sprva nisem mogla govoriti. Nisem mogla jokati. Nato sem začela kričati, kolikor sem mogla. Sama sem bila v spalnici. Sprva nisem mogla jokati, nato pa sem obležala na tleh – gospodinja je vstopila in mi povedala, da sem bila katatonična. Takrat sem začela jokati. Nisem mogla nehati, nisem mogla razumeti. Mislila sem, da se ne bom nikoli pobrala. Počutila sem se, kot da sem v breznu in da ni več luči. Da je nikoli več ne bo."

Šoku in bolečini je sledila bolečina – da je Bourdain zapustil njo in njena otroka.

Argentova se zaveda, da nikoli ne bo vedela, zakaj si je sodil. Bourdain je nekoč dejal, dokler ni spoznal nje, nikoli ni poznal nikogar, ki bi si tako zelo želel umreti, kot si je on. "Dva meseca pred smrtjo sva imela obletnico, takrat mi je napisal: 'Dve leti – čudež, dar, najboljša stvar, ki se je zgodila.' Zame je enako. Tega nama ne more nihče vzeti."