Balkanska glasba

Ines je v diskoteki prišla do epohalne ugotovitve

Eva Jandl / Novice Svet24
29. 6. 2018, 20.30
Deli članek:

Pevka Ines Erbus je polno zaposlena, saj se njeni nastopi kar vrstijo, te dni pa bomo lahko slišali tudi njeno najnovejšo uspešnico v poletnih ritmih.

Osebni arhiv
Ines si želi osvojiti velik glasbeni trg, zato svoje pesmi poje v hrvaščini.

Grega Wernig
Ines se zadnje čase posveča tudi pisanju besedil za svoje pesmi.

Svetlolasa pevka Ines Erbus te dni predvsem vadi za mnoge nastope, ki jo čakajo čez poletje, ko bo pela tudi svojo novo pesem z naslovom Ti i ja (Ti in jaz).

Tudi ta pesem je v hrvaščini in Ines o tem pove: »Tudi za to pesem se odločila, da jo bom zapela v hrvaščini. Pred petimi leti, ko sem začenjala kariero, sem se odločala, kaj bi pela, v katero smer bi šla. Šla sem ven, v diskoteke, kjer so bili mladi, in ugotovila, da se posluša tuja in balkanska glasba. Ugotovila sem, da bi bilo smiselno, sploh če želim osvojiti še tuje trge, začeti peti v hrvaškem jeziku. To mi omogoča večji trg. Na Hrvaškem sem zadnje čase že nastopala, tako da počasi širim svojo glasbo.« Posveča pa se tudi avtorstvu lastnih pesmi. »Pri novi pesmi sem drugič sodelovala pri avtorstvu pesmi, pri besedilu. Tega sem zelo vesela in stremim k temu, da bi sčasoma sama napisala celo pesem. Zelo uživam v tem in zdaj sem že toliko osvojila hrvaški jezik, da mi ni več težko napisati kaj v hrvaščini. To ni moj materni jezik, vendar se da. Postavim se v položaj mladih, ki me poslušajo, in poskusim napisati kaj takega, s čimer se lahko poistovetijo.«

Osebni arhiv
Ines je priznala, da dela na tem, da bi sčasoma sama napisala celo pesem.

DELOVNO POLETJE

Njeno poletje bo delovno, skoraj vse vikende ima že zasedene z nastopi. Tako najverjetneje ne bo našla časa za počitnice, sicer pa si je zadnji počitniški odklop privoščila januarja, ko je z najboljšo prijateljico Niko obiskala Tajsko. »Potovali sva tri tedne v lastni režiji. Name je največji vtis naredila kultura, ki je res drugačna,« se spominja Ines.

Osebni arhiv
Ines Erbus se veseli delovnega poletja, saj bo nastopala skoraj vse vikende