Metaldays

Črni dnevi v Tolminu

Karmen Klinc
29. 6. 2018, 10.37
Posodobljeno: 29. 6. 2018, 11.02
Deli članek:

V središču neokrnjene narave se nahaja mesto Tolmin, ki se bo tudi letošnje leto za teden dni odelo v črnino.

Mediaspeed
Navdušeni obiskovalci na festivalu Metaldays 2017.

Za nekatere pobeg od vsakdanjika, za druge nepozabne počitnice ob poslušanju težke glasbe in ohladitvi v Soči in Tolminki.

Metaldays je vsekakor eden največjih metal dogodkov v Evropi, ki vsako leto privabi na tisoče obiskovalcev tako iz Slovenije kot z drugih koncev Evrope in celotnega sveta. Festivala se veselijo tudi lokalni ponudniki turističnih, kulinaričnih, trgovskih in drugih storitev, ki redno skrbijo za pester in bogat nabor svojih storitev.

Dogajanje se bo začelo odvijati v soboto 21. julija in bo trajalo vse do petka 27. julija. V tem času se bo na festivalskih odrih odvilo več kot 100 nastopov različnih metal izvajalcev, najbolj pričakovan pa je zagotovo nastop headlinerjev Judas Priest. Pionirji britanskega heavy metala, znani tudi kot bogovi metal glasbe, so na slovenskih tleh nazadnje nastopili leta 1991, zato je navdušenje med domačimi ljubitelji njihove glasbe še toliko večje.

Poleg tega razveseljuje dejstvo, da bodo organizatorji Metaldays letos poskrbeli za resnično razgiban in zanimiv line-up. Med bolj znanimi izvajalci bodo tako nastopili vsem metalcem dobro znani Behemoth, Children of Bodom, Eluveitie, Accept, Hatebreed, Alestorm, Kataklysm, Canibal Corpse, Epica in mnogi drugi.