Med dopustom

Radovedne Špance je Jan Oblak odpravil na kratko

T.L.
29. 6. 2018, 10.30
Posodobljeno: 29. 6. 2018, 10.58
Deli članek:

Oblaka so ujeli na košarkarski tekmi med Slovenijo in Španijo.

Mediaspeed.net
Oblaka so ujeli radovedni španski novinarji.

Na četrtkovi košarkarski tekmi v ljubljanski dvorani Stožice je med gledalci sedel tudi nogometni vratar kluba Atlético Madrid Jan Oblak. Ker je Oblak med nogometnimi vratarji "vroče blago" in ker so v zadnjem času pogosti zdrsi vratarjev na odločilnih tekmah še enkrat dokazali, kako pomemben je zanesljiv vratar v vratih ekipe, je španske novinarje v Ljubljani zanimala Oblakova prihodnost. 

Novinarji španskega dnevnika As so se namreč tudi znašli na stožiški tekmi, v kateri je slovenska reprezentanca klonila proti Španiji, in priložnosti, da bi med dopustovanjem Oblaka povprašali po načrtih za prihodnost, niso izpustili.   

Mediaspeed.net
Jan Oblak je na dopustu v Sloveniji.

V časniku so zapisali, da Oblak, razumljivo, ni želel poglobljeno razpravljati o svoji nogometni prihodnosti, je pa na vprašanje, ali bo nadaljevalo v Atleticu, na kratko odvrnil: "Imam pogodbo." Poleg tega je še dodal, da je zadovoljen, da je pogodbo podaljšal odlični Francoz Griezmann, klubu pa se bo pridružil tudi  Thomas Lemar. "Všeč mi je ekipa, ki jo sestavljamo," je po poročanju Asa še dejal Oblak. Če pa bi si lastniki katerega drugega kluba zaželeli Oblaka v svojih vrstah, bi morali Atleticu plačati odškodnino v višini 100 milijonov evrov, kar je za najbogatejše klube - pa naj se sliši še tako nenavadno - zelo dostopen znesek.