Filmski prihod

FOTO: Evforija ob Burakovem obisku: "Kako si lep. Ljubim te. Poroči se z mano"

Gabrijel Toplak / Novice Svet24
30. 5. 2018, 12.30
Posodobljeno: 30. 5. 2018, 13.42
Deli članek:

Trenutno najbolj vroči zvezdnik televizijskih ekranov Burak Özçivit se je včeraj mudil v Celju in povzročil pravo evforijo. Zvečer je obiskal Maribor.

Gabrijel Toplak
Burak Özçivit: »Pozdravljena, Slovenija, lepo vas je videti!«

Gabrijel Toplak
Nika Muhovica in Natalija Majoranc sta se srečanja s Kemalom nadse veselili.

Sprejema, ki smo mu bili včeraj popoldne priča v enem od celjskih trgovskih centrov, se najverjetneje ne bi sramoval niti ameriški predsednik Donald Trump ali kateri drugi svetovni voditelj. V Slovenijo je prišel Burak Özçivit, zvezdnik turške nadaljevanke Moja boš, v kateri nastopa kot Kemal. In predvsem številne pripadnice nežnejšega spola, različnih starosti, da ne bo pomote, so ga kričeče pričakale, veliko jih je jokalo od sreče, nekatere so imele v rokah medvedke ali rože in podobno. Manjkalo pa ni niti številnih varnostnikov, ki so bdeli nad večstoglavo množico, ki je turškega zvezdnika prišla pozdravit. Številne ženske med njimi so upale, da bi se ga lahko dotaknile, morda dobile avtogram ali se z njim fotografirale in celo izmenjale kakšno besedo.

Gabrijel Toplak
Turški zveznik se je med publiko sprehodil po rdeči preprogi.

Prihod turškega zvezdnika se je zgodil ob 16. uri, a ozračje se je začelo segrevati že nekaj ur prej. Najzvestejše privrženke turškega temnolasca so prostor za ograjo, ki je predviden za obiskovalce in je bil tudi najbližje odru, začele zasedati že kakšni dobri dve uri prej. Bile so ženske vseh starosti, od najmlajših z mamicami, pa tudi takšne so prišle, ki so že v pokoju. Med njimi tudi Marija Bezjak iz Velenja, ki je, kot je dejala, prišla s štiriletno vnukinjo Mašo.

»Veliko je z menoj. Starši so v službi in midve pogosto ob dopoldnevih gledava ponovitve nadaljevank. Tudi Moja boš je med njimi in je v zadnjem času res ne zamudiva. Če mi ne uspe zvečer, jo z vnukinjo gledam dopoldne. In seveda, prišli sva, da vidiva od blizu lepega Kemala. To bo res nepozabno doživetje,« je pojasnila Bezjakova in v roki trdno držala mobilni telefon. »Upam, da mi bo zdržala baterija. Vso noč sem ga polnila, da nama ne bi zatajila tehnika,« je dodala.

Gabrijel Toplak
Oboževalke so prizorišče napolnile že dobri dve uri pred napovedanim prihodom zvezdnika in med njegovim govorom kričale na ves glas.

Jok, vriskanje, evforija

Bolj se je ura bližala napovedanemu prihodu zvezdnika, več nestrpnosti in pričakovanja je bilo čutiti med obiskovalci. Tudi Celjanka Karmen Flis nadaljevanke na zamudi na televiziji. »Prišla sem z 18-letno hčerko, ki ga tako jaz nadvse želi videti v živo. Je simpatičen dečko, ki ga je vredno videti v živo, še posebej, ker imam priložnost,« je povedala in na vprašanje, kako gleda na njeno simpatizerstvo s turškim igralcem njen mož, odgovorila, da bi jo najraje poslal v Turčijo. »Doma veliko govorim tudi o njem in včasih toliko, da bi se mi mož najraje odpovedal,« je pristavila v šali. Da je zanimanje za igralca tudi med mladimi, potrjujeta. »Prišli sva samo zaradi njega, saj nadaljevanke ne zamudiva nikoli. Je tako lep moški,« je poudarila tudi Natalija Majoranc, ki ji je na prav vsako besedo pritrdila Nika Muhovica.

Gabrijel Toplak
Obiskovalcev se je trlo tudi na balkonu v nadstropju.

In Özçivitov prihod, sicer z vsaj 15-minutno zamudo, je bil povsem filmski. Med obiskovalci se je sprehodil po rdeči preprogi, nekaterim je segel v roko, redke posameznice je tudi objel in se z njimi fotografiral. Na odru je oboževalkam namenil nekaj slovenskih besed in to je pri njih prebudilo velike emocije. Številne so jokale, vriskale, nekatere so mu namenile tudi nekaj turških besed. Po slabi uri pogovora s prevajalko je zapustil oder in se po rdeči preprogi v skupni dolžini 520 metrov odpravil proti izhodu. Sicer pa je Özçivit sinoči obiskal še Maribor, danes ob 16. uri pa ga bo mogoče videti v Ljubljani.

Gabrijel Toplak

Gabrijel Toplak