Natalija Gros

Zmagovalka šova Zvezde plešejo uresničila svoje sanje

Teja Pelko / Novice Svet24
30. 5. 2018, 07.10
Deli članek:

Čeprav sta Natalija Gros in Miha Perat pred malimi ekrani delovala lahkotno, je bilo zadaj ogromno garanja, utrujenost pa je bila pri zmagovalki šova večja, kot se je spomni iz časov aktivne športne kariere.

POP TV
Natalija Gros je osvojila srca gledalcev, nad njo pa so bili navdušeni tudi sodniki

Kaj nam je še zaupala Natalija, pa si preberite v spodnjem intervjuju.

Ste pričakovali zmago?
Od vsega začetka mi je bilo najbolj pomembno to, da čim bolj plesno zaužijem to oddajo. Zmage sem zelo vesela. Srečna sem. Zdaj sem plesno izpolnjena in osvobojena.

Ste si od nekdaj želeli plesali?
Da. Že v času svoje športne kariere sem si zelo želela plesati. Vedno sem zavidala svojim vrstnicam, ki so plesale latinskoameriške ali kakšne druge plese, a sem bila že tako globoko v plezanju, da ni bilo več pogojev za to, da bi izbrala ples. Poleg tega je ples zelo drag šport, veliko dražji od plezanja.

Vam je to, da ste se ukvarjali s plezanjem, koristilo ali bolj škodovalo pri plesu?
Rekla bi, da mi je zagotovo koristilo. Če ne drugega, je tudi pri plesu zelo pomembno zavedanje telesa. Pri obeh športih vse izhaja iz središča telesa, zelo pa so pomembni tudi občutki v stopalu. Pri plezanju sicer veliko bolj dela zgornji del telesa. Pri obeh športih je zelo pomembna tudi kondicija in prav mi je prišlo to, da sem navajena fizičnega dela.

M24/Marko Vavpotič
Natalija s soplesalcem Miho, s katerim sta se izvrstno ujela tako na plesnem parketu kot zunaj njega.

Revija Zvezde
Natalija Gros in Jure Breceljnik z njuno sončico Elo
Grosova ima za sabo zelo tragično zgodbo. Leta 2015 je namreč pet mesecev po rojstvu hčerke Ele izgubila svojega moža, režiserja Jureta Breceljnika, ki ga je med spanjem pri komaj 41 letih starosti doletela možganska kap.

Katere pa so največje razlike med plesom in plezanjem?
Največja razlika je predvsem ta, da pri plezanju estetska komponenta ni pomembna. Jaz osebno sem to zelo pogrešala pri plezanju. Tam si oblečeš pajkice, si narediš čop in to je to. Pri plesu pa je zelo pomembna estetika, lepota gibanja, neka prezenca, zraven pa spadajo še lepe pričeske, obleka, čevlji … Plezanje je tudi individualna stvar, pri plesu pa si v dvojini, razen če ne plešeš jazz baleta ali česa, kar lahko tudi sam.

Videti je bilo, da sta se s soplesalcem Miho izvrstno ujela. Kako pomembna je bila ta komponenta za vas?
Zdi se mi, da je bilo to zelo pomembno, saj bolj ko se ujameš kot prijatelj, bolj se ujameš tudi na plesnem odru, in obratno. Mislim, da mora biti prisotna neka plesna kemija, zato da stvar funkcionira, in z Miho sva se res zelo ujela. Ko so nas skupaj dajali, so verjetno gledali tudi na te stvari. Ne predstavljam si, da bi bila s kom drugim, s komer se ne bi tako dobro ujela, po drugi strani pa se strinjam z eno analizo, v kateri so izpostavili, da gre za tako kratko obdobje treh mesecev, da smo vsi v tem času v nekem »medenotednovskem območju«. Tri mesece je načeloma tako kratko obdobje, da smo vsi še zelo navdušeni drug nad drugim. Čeprav smo se vsak dan gledali in bi občasno potrebovali malo predaha. Tako da je možno, da bi se lahko enako dobro ujela tudi s kom drugim, na dolgi rok je pa drugo vprašanje.

Bosta z Miho ohranila stike tudi po šovu?
Zagotovo se bomo še srečali in šli na kakšno skupno kosilo.

Nameravate plesati tudi po oddaji?
Z Miho ne, ker ima že precej zaseden urnik, poleg tega sva doma iz čisto drugih koncev Slovenije, tako da mogoče kdaj še ustvariva kakšen nastop za kakšno priložnost, da bi spet skupaj plesala, pa mislim, da ne bova imela niti časa. Navsezadnje mislim, da je lepo zapakirati ta odnos tako, kot je bil tukaj, in ga vzdrževati na neki prijateljski ravni, če bo seveda namenjeno tako. Si pa še želim plesati. Mogoče bo moj bodoči partner želel plesati ali pa si bom našla koga za to. Rada bi vsaj enkrat na teden plesala recimo argentinski tango. To me zelo mika in mi je res zelo všeč, za vse ostalo pa ne vem, bom videla. Zdaj si bom najprej si malo odpočila, potem bom pa razmišljala naprej. A mislim, da če si sam želiš dovolj, potem se že uresniči oziroma že narediš tako, da se.

Ste pričakovali, da bo vse skupaj tako naporno, ko ste se prijavili v oddajo?
Večkrat sem se zalotila pri razmišljanju, da v primerjavi s časom največjih tekmovanj in najbolj napornih sezon nisem bila tako utrujena, kot sem se počutila zadnja dva tedna. Verjetno zato, ker je stvar tako intenzivna in traja zelo kratko obdobje. Dejansko nisem imela niti enega dneva časa, da bi se popolnoma odpočila. V času plezalne kariere sem imela vedno raztegnjeno sezono na eno leto in sem imela lahko vmes kakšen dan popolnega počitka in sem šla na izlet, tako da sem lahko malo odklopila, tu pa ni bilo tega. Šlo je za drugačno utrujenost, kot sem je vajena, zelo povezano tudi z nekimi drugačnimi pričakovanji ali pritiski. Nisem si mislila, da bo tako. Tako da me je to kar presenetilo.

Kakšni so zdaj vaši načrti?
Trenutno nimam prav nobenih načrtov. Razen tega, da si malo oddahnem od vsega, ker so bili ti trije meseci res tako napeti in intenzivni.

Revija Zvezde
Grosova je skoraj dvajset let tekmovala v športnem plezanju. Leta 2008 je osvojila tudi naslov evropske prvakinje v balvanskem plezanju in kombinaciji.