Optika Rugel

Prideš. Vidiš. Zmagaš. In se lepo zabavaš

Vito Tofaj / Novice Svet24
30. 5. 2018, 07.55
Deli članek:

Najlepše je, ko te na praznovanju okrogle obletnice obkrožajo prijatelji. Nič ni narobe, če se družbi priključi kdo zunaj običajnega kroga, čeprav je bolj – okrogel.

Vito Tofaj
Specialistka okulistka dr. Nada Čulafić Popović, Andrej Bračko in Marina Rugel, Damjanova in Dejanova mama.

In prav to se je zgodilo na praznovanju 20. obletnice družinske Optike Rugel v Ljubljani. Na praznovanju se je družbi v prenovljeni, povečani, z odlično okulistično ambulanto »začinjeni« optiki pridružil standup komik Sašo Stare. Mož, ki si je na račun svoje »okroglosti« izmislil več šal kot država davkov.

Pa sploh ni preveč okrogel! Kakorkoli, dejstvo, da je optika posebna, drzna in drugačna, se je dalo zaznati že iz vabila. Ne more si vsak privoščiti, da na vabilo zapiše slavni izrek Julija Cezarja: »Veni, vidi, vici.« (Prišel, videl, zmagal.) Je pa tudi res, da je taisti zapis za optiko, ki se lahko pohvali ne le z vedno zadovoljnimi, ampak povrhu še slavnimi strankami, edini možen.

Vito Tofaj
Magnifico Dejan Rugel, Damjan Rugel in Sašo Stare.

VENI, VIDI, VICI

A naj si bo, da bi na vabilo zapisali karkoli – prijatelji in vsi, ki iz objektivnih razlogov obiščejo optiko, bi prišli. Ker kot je pravilo, »modus operandi« družinskega podjetja Optika Rugel, vsi so – družina. »Ne le da smo družinsko podjetje,« je razložil Dejan Rugel, »vedno se trudimo poskrbeti, da se tudi naši obiskovalci počutijo enako. Takšen je naš pristop. Takšno je naše delovanje: smo družina.« In ko v družino prideš – vidiš. In zmagaš!

Vito Tofaj
Damjan Rugel in Dejan Rugel

ZABAVA

Darila so se kopičila, a preveval nas je občutek, da je ekipa optike najbolj zadovoljna, ker so vsi prišli. Med obiskovalci je bilo veliko znancev z rdeče preproge in šele zdaj smo ugotovili, kje očala nabavlja glasbenik Magnifico. Videli, kako dober okus ima mladi vratar hokejskega kluba Jesenice Mark Vlahovič. Ter se pridružili mnenju, da je komik Sašo Stare z očali še bolj simpatičen.