Zabava

To je ta razlika med angelom in hudičem

Petra Rupnik / Novice Svet24
16. 5. 2018, 21.05
Deli članek:

V zadnji letih je dolenjska zasedba Captain Morgan's Revenge nase opozorila z odličnimi uvrstitvami na številnih rockerskih natečajih, medtem pa so si odre delili tudi s kultnimi imeni slovenske glasbene scene. Zdaj je končno napočil čas tudi za njihov prvenec – ploščo, ki nosi naslov Queen of the night.

Maša Kores
Zasedba v sestavi Žiga Vovko (kitarist), Maksim Špelko (bobnar), Nejc Godec (basist) in Rok Žurga (vokal) je celotno ploščo posnela v živo

Maša Kores
Rok Žurga

Pred velikim promocijskim koncertom ob izidu plošče, ki bo ta petek, smo se pogovarjali s pevcem Rokom Žurgo, ki velja za najobetavnejši rock vokal v Sloveniji, dolenjska publika pa ga pozna tudi kot voditelja na priljubljenem radiu Krka.

Koncert ob izidu plošče je tik pred vrati. Kakšne so zadnje vaje? Koliko je živčnosti in s čim si pomagate? Z meditacijo, tapkanjem ali dobrim starim viskijem?
Zadnje vaje so videti nekako tako kot prve. Nekih bistvenih razlik ni, je pa definitivno vse skupaj bolj stresno že zato, ker je to »the špil« (smeh). Vendar ni krize in se nam ni treba posluževati nekih posebnih seans za sprostitev. To pride po koncertu.

Plošča nosi naslov Queen of the night. Kdo je kraljica noči, ki je upodobljena tudi na ovitku? Koga vse predstavlja?
Vsa poanta naslovnice in imena plošče je naše dvojno življenje, življenje večine rokerjev. Čez dan smo pridni, v oblekah, hodimo v službe, ponoči pa oblečemo usnje –rock 'n' roll in razvrat. Pri ženskah je to morda še toliko bolj opazno. Ta razlika med angelom in »hudičem«, če lahko temu tako rečemo. Upodobitev je interpretacija tega, kako zapeljiva in mistična sta noč in rockersko življenje. Ženska pa je nekaj, kar predstavlja to »skušnjavo« (smeh).

Kdo vse se sicer podpisuje pod glasbo in besedila? Ali slednja slonijo na resničnih zgodbah?
Večinoma kar jaz, pri dveh pesmih pa sta instrumentalno zadevo podkrepila prejšnji in sedanji kitarist. Zgodbe niso prav dobesedno resnične, temeljijo pa na dogodkih in obdobjih v našem življenju. Od kurbirskega do razočaranega, žalostnega in zaljubljenega.

V petek se nam torej ne obeta poštirkana zabava, ampak prava rock 'n' roll žurka. Kateri kultni slovenski glasbeniki bodo z vami na odru, za odrom in pod njim?
Ja, res je. Vse skupaj se je začelo v garaži, ne da bi se kdo obremenjeval z moderno produkcijo in perfektnim zvokom, in tega se nekako držimo tudi pri samem albumu. Večina je bila posneta v živo, s celotno zasedbo naenkrat, ker smo ciljali na to, da karseda najbolje zajamemo energijo benda. Kar pa mislim, da nam je nekako tudi uspelo. No, to energijo pa bomo še potencirali na odru Orto bara, tako da, ja ... sedišč ne bo! Na odru se bomo »gužvali« z Matevžem Šaleharjem - Hamom, pridružil se nam bo tudi kitarist Matija Buh, pod odrom pa ... huh! Kar nekaj je povabljenih. Od članov skupine Tribute to love do Big Foot Mame, Tabuja, Siddharte, Mi2, pa Omar Naber pride in še in še ...

Plošča je praktično zunaj, koncert bo nedvomno eden glavnih rock dogodkov te pomladi. Kakšni pa so načrti benda za poletje? Gre kraljica noči v tople kraje ali jo bo mogoče slišati na koncertnih odrih po Sloveniji?
Če sem čisto iskren, je bil prvotni plan tak, da se po tem koncertu umaknemo za kak mesec na dopust, a nam ne dovolijo. Nekaj zadev se pripravlja, ena izmed večjih pa je zagotovo tudi nastop na festivalu Lent.

Pred dnevi ste nastopili na Majskih igrah. Oboževalke so bile navdušene tudi nad vašo spleteno kito … Kdo rokerjem danes ureja frizure in ali bo kitka na odru tudi v petek?
Haha! Kito sem v osnovi začel nositi iz praktičnih razlogov. Se pa strinjam, da ni videti slabo, tako da je postala kar stalnica na koncertih. Rokerjem pa frizure urejajo kar njihove rokerice.