Evrovizija

Lea Sirk zaigrala tehnične težave in prepričala Evropo

K.M.
10. 5. 2018, 23.20
Posodobljeno: 11. 5. 2018, 08.16
Deli članek:

Lea Sirk se je uvrstila v finale Evrovizije!

Profimedia
Lea Sirka na odru lizbonske Altice arene.

Lea Sirk je s svojim nastopom prepričala evropske gledalce in poslušalce. V drugem polfinalnem izboru letošnje Evrovizije se ji je namreč uspelo uvrstiti v sobotni finale.

Zdrahe pred odločilnim nastopom Lee Sirk

Slovenska pevka je s svojimi plesalkami nastopila kot 17. in s svojim nastopom na noge spravila celotno dvorano. Ravno med promocijo v Lizboni in s številnimi nastopi v živo pa je Lea iz dneva v dan vse bolj navduševala oboževalce tradicionalnega glasbenega izbora. Proti koncu svojega nastopa pa je poskrbela tudi za kar nekaj 'skorajšnjih srčnih zastojev'. Tik pred koncem je namreč ugasnila glasba, Lea se je naredila začudeno in zaprosila za glasbo. Nekaj sekund tišine pa je zapolnila s ploskanjem in petjem brez glasbene podlage. Po koncu nastopa pa je bilo razkrito, da je šlo v resnici za načrtovano potezo, s katero je Lea želela opozoriti nase. Očitno ji je uspelo. 

Poleg naše predstavnike so se v drugem polfinalu v sobotni finale uvrstili še predstavniki Norveške (Alexander Rybak je zmegavalec iz leta 2009), Srbije, Daneske, Moldavije, Nizozemske, Avstralije, Madžarske, Švedske in Ukrajine. Še enkrat bodo na oder stopili že to soboto, pod katero zaporedno številko bo Sirkova nastopila, pa še ni znano. 

Slovenija se je v veliki finale sicer uvrstila prvič po letu 2015, ko si ga je pripel dvojec MaraayaManuElli in Omarju Naberju to ni uspelo.