Arna Hadžialjević

Življenje ji že dve leti lepša hrtinja

Teja Pelko/Novice Svet24
12. 5. 2018, 08.00
Deli članek:

Arna Hadžilajević je bila s psi obkrožena vse svoje življenje oziroma celo prej – še preden se je rodila.

Osebni arhiv
Arna s svojo hrtinjo.

Pred dobrima dvema letoma pa se je odločila streho nad glavo ponuditi hrtinji. Pot do nje je bila posejana s kar nekaj ovirami.

»Zagledala sem jo na spletni strani društva Hrtji svet in se odločila, da bo prišla k meni, a so jo kmalu zatem rezervirali drugi posvojitelji. Usoda pa je hotela drugače – na Irskem je niso pravočasno cepili proti steklini, zato ni mogla na pot in so se posvojitelji odločili za drugega psa. Očitno se je tudi ona odločila zame,« nam je razkrila igralka.

Osebni arhiv
Da Vinci Taylor se odzove tudi na Žaba.

DA VINCI TAYLOR

Štiriletna pesjanka sliši na ime Taylor, njeno polno ime pa je Da Vinci Taylor. »Prišla je z imenom, ki je bilo zgolj markacija za tekmovalko, kar pa ji nikoli ni uspelo postati. Hvala bogu. Torej, z mano se ga je priučila. Odzove se tudi na Žaba,« nam je zaupala Arna. Hrtinja svojo lastnico kar uboga in ji ne povzroča kakšnih večjih preglavic. Še največ jih je imela z njo lani, ko sta kratek čas bivali v skupnosti za trajnostni razvoj. »Takrat je pojedla – še zdaj ne vem, kaj – ali mrhovino ali kakce iz kompostnega stranišča. Zame je bila to prelomnica v dojemanju hišnega ljubljenčka,« je povedala igralka, ki je za zdaj s svojim hišnim ljubljenčkom povsem zadovoljna, tako da nima nobene želje po še kakšni domači živali.