Turneja

Ni ga v domovini, a vleče niti iz ozadja

S.N.Č./Novice Svet24
10. 5. 2018, 07.15
Deli članek:

Čeprav je morda videti, da se princ Charles umika v ozadje dvornega dogajanja, temu ni tako.

Profimedia
V Nici si nasmejan do ušes izdeluje dišave, v Londonu pa resno "komandira" vso družino.

Britanskega prestolonaslednika in njegove soproge, vojvodinje Cornwallske, v zadnjem mesecu v njunem londonskem domovanju Clarence House skorajda ni bilo.

Ko je na dvoru najbolj vrelo od pričakovanja Charlesovega vnuka in priprav na poroko njegovega mlajšega sina, se je on v ženini družbi odpravil na dopust na Škotsko.

GLAVNA BESEDA

Niti ko se je drugi dan Charlesovega dopusta rodil vnuk, princ Louis Charles Arthur, se dedek ni dal motiti. Iz Škotske se je vrnil šele, ko je bil dojenček star osem dni, in je bil tako zadnji član kraljeve družine, ki je malčka spoznal.

Ko so se pojavile špekulacije, da je Charlesu očitno precej vseeno za družinske zadeve, pa je z dvora pricurljala informacija, da še zdaleč ni tako. Menda je »vse uredil« že pred svojim odhodom, tudi pri izbiri imena vnuka si je menda vzel glavno besedo.

Profimedia
Čim starejši je princ Charles, tem več potuje, in čeprav Camilli to menda ni všeč, tudi ona nima pravice ugovora.

UREJA VNAPREJ

V teh dneh pa, ko je do sinove poroke le še dober teden, sta s Camillo odpotovala na petdnevno turnejo po južni Franciji, ki jo bosta jutri nadaljevala v Grčiji. In spet se zdi, kot da mu je za dogajanje v družini bolj malo mar. Videz tokrat še bolj vara.

Na fotografijah iz Nice je sicer videti, da se Charles in Camilla maksimalno zabavata. Pokušata lokalno hrano, v parfumeriji sta si izdelala vsak svojo dišavo in tako naprej. A očitno sta tako sproščena zato, ker je Charles tik pred odhodom potegnil še nekaj ključnih potez v zvezi s Harryjevo poroko.

Na dan pred poroko si je Charles namreč zamislil zabavo v čast sinove poroke in nanjo povabil 250 izbrancev po svoji izbiri. Med tistimi, ki jim je razposlal vabila, pa ni Sarah Ferguson, bivše žene princa Andrewa, s katero se oba njegova sinova izvrstno razumeta in jo že od rojstva kličeta teta.

Vir z dvora je razkril, da se Harry z očetovo potezo nikakor ne strinja, a da njegova beseda v primerjavi z očetovo nima veljave, česar se dobro zaveda. Čeprav bo večerna zabava v njegovo čast, bo potekala točno tako, kot si je zamislil njegov oče.