Dragan Stevanović

Nova pesem je prišla kot darilo z neba

S.N.Č./Novice Svet24
1. 5. 2018, 12.00
Deli članek:

Prepevanje je za Dragana Stevanovića stalnica že skoraj desetletje. A kakor se mu glasbena pot odvija v zadnjih mesecih, si ni predstavljal niti v svojih najlepših sanjah.

Arhiv časopisa Novice Svet24
Draganu se zdi, da je bila pot do nove skladbe kot sosledje magičnih dogodkov.

 Po več skladbah, za katere je posnel tudi romantične videospote, je z zadnjo Znam te, ki jo je izdal v začetku leta, že po nekaj dneh dosegel 150.000 ogledov.

Presrečen se je odločil, da uspeh tudi proslavi, kot se šika, in si konec januarja privoščil dopust, kakršnega si je že dolgo želel.

VSE DRUGAČE

Štiriindvajsetletni Ljubljančan črnogorskih korenin je tako za deset dni odpotoval v zgodovinski biser Sevillo na jugu Španije in tudi tam izživljal svojo ljubezen do preteklih časov – od jutra do večera si je ogledoval zgodovinske znamenitosti: gradove, dvorce, katedrale …

Že nekaj dni po vrnitvi z raziskovanja zgodovine pa so se mu začele dogajati nenavadne stvari, v glavi so mu nekako igrale različne melodije. In ko je s prijateljem in piscem besedil za njegove skladbe Lukom Virantom čakal v avtu kolega, ki ju je prosil, da ju pobere pri njegovi punci, sta oba začela mrmrati neko melodijo, ki pa ni bila ena od tistih, ki sta jih že kdaj slišala.

VIŠJA SILA

»Glasba v moji glavi kar ni potihnila, zvečer pa me je Luka poklical in mi povedal, da se mu dogaja isto. Predlagal je, naj pridem do njega, in kot bi naju vodila neka višja sila, so se nama note in besede kar zlile skupaj. Prav magično je bilo in skladba Vuk u noći (Volk v noči) je nastala v pičlih nekaj uricah,« nam zaupa Dragan.

In okoliščinam primerno je skladba precej drugačna od njegovih siceršnjih. Po ljubezenskih besedilih in romantičnih videospotih, v katerih so vedno igrale tudi lepotice, Dragan zdaj opeva človeško naravo, ki lahko cveti edino, če ostajamo zvesti sami sebi v vseh življenjskih situacijah – najsi gre za ljubezen, posel ali karkoli drugega, kar pride na našo pot. In v spotu tudi ne bo lepotic, balado bo vizualno predstavil kar sam – z mikrofonom.