Slovo

Umrla zvezdnica Twin Peaksa

S.R.
30. 4. 2018, 19.18
Posodobljeno: 30. 4. 2018, 19.23
Deli članek:

V 52. letu starosti je umrla igralka Pamela Gidley, ki je zaslovela z vlogo Terese Banks v filmu Ogenj hodi z menoj.

Youtube
Pamela Gidley

Pamela Gidley je v filmu Twin Peaks: Ogenj hodi z menoj, ki ga je posnel sloviti režise David Lynch in ki služi kot predzgodba kultne nadaljevanke Twin Peaks, odigrala vlogo Terese Banks. Njena družina je v osmrtnici zapisala, da se je Pamela 16. aprila »mirno« poslovila na svojem domu v mestu Seabrook v ameriški zvezni državi New Hampshire. Vzroka smrti niso razkrili javnosti. 

Modna agencija Wilhelmina Modeling Agency je Gidleyjevo leta 1985 razglasila za »najlepše dekle na svetu.« Ta se je le leto pozneje podala v igralske vode, ko je ob Joshu Brolinu in prihodnji soigralki v Twin Peaksu Sherilyn Fenn nastopila v akcijskem filmu Thrashin'. Največ slave je požela leta 1992, ko je v predzgodbi nadaljevanke Twin Peaks upodobila najstniško prostitutko, ki jo pozneje umori korumpiran odvetnik Leland Palmer (Ray Wise).

Pozneje je zaigrala še v nekaterih filmih in serijah, vključno z znanstvenofantastičnim filmom Cherry 2000. Njena zadnja vloga sega v leto 2005, ko je zaigrala v filmu neodvisne produkcije Cake Boy.