Jasmina Kandorfer

Vstaja med četrto in peto uro zjutraj

Teja Pelko/Novice Svet24
9. 4. 2018, 21.45
Deli članek:

Ste vedeli, da voditeljica oddaje Klepet ob kavi Jasmina Kandorfer kljub naslovu oddaje sploh ne pije kave?

TV3
Jasmina uteleša pregovor »rana ura zlata ura«.

Ampak saj veste – kava je pri nas sinonim za klepet, in ta je z njo vedno zelo zanimiv, saj se spozna na veliko stvari, seveda predvsem tiste, ki so povezane z našim zdravjem in dobrim počutjem.

Ali raje klepetate ali pijete kavo?

Kave ne pijem, rada pa izmenjujem ideje, poglede. Priznam, da se zelo rada pogovarjam predvsem z drugače mislečimi ljudmi, ljudmi, ki so povsem drugačni, kot sem sama. Po navadi se ljudje raje družijo s takšnimi, kot so sami ... a sebe že poznam, bolj zabavno je spoznavati še druge verzije ljudi.

Kako sami skrbite za zdravje?

Moj življenjski slog je zdrav že sam po sebi. Gre za stil življenja, ne zgolj za rutino ali dve, ki ju narediš zase. Vsekakor je najboljša stvar ta, da vstajam med četrto in peto uro zjutraj, popijem šest decilitrov žive vode, odtečem od pet do deset kilometrov, nadaljujem s taj čijem in či gongom, malo joge, potem pa ob ustreznih urah skladno z meridijani ustrezna hrana za moj organizem, umirjanje, sproščanje in spanje ob 21. uri. 

Ali lahko preveč skrbimo za zdravje?

Večji problem je, zakaj nekdo tako skrbi za svoje zdravje. Ali to počne iz strahu, da ne bi zbolel, ali zato, ker se ima rad ... Tukaj je razlika.

Planet TV
Voditeljica se zelo rada pogovarja z drugače mislečimi ljudmi.

Če bi imeli izbiro – bi ob bolezni pomoč iskali pri zahodni ali kitajski medicini, bioenergetikih ali kje drugje?

Tukaj se večina ljudi ujame, pa je pravzaprav zelo preprosto. Izbrati moraš tisto, kar sam čutiš, da je zate primerno. Sicer pa – sama bi izbrala celostno pomoč na vseh nivojih.

Kaj menite o superživilih? Je maka recimo boljša od našega zelja?

Mati narava nam nudi vse, kar potrebujemo. Pri prehrani prisegam na lokalno, ekološko in sezonsko. Uživam pa tudi različna superživila, zato sem tudi razvila svojo mešanico superživil iz ekološke pridelave, saj je že dr. Rudolf Steiner leta 1942 napovedal, da bo hrana tega časa le napolnila naše želodce, ne pa tudi nahranila našega človeka. Hrana je zelo osiromašena, zato je danes še kako pomembno, kaj dajemo vase.

Je mogoče reči, kaj je najpomembnejše za zdravje?

Je, spanec in dovolj vode. Iti spat najpozneje od 22. uri in popiti dovolj čiste vode vsak dan, še najbolje izvirske.