Avstralci

Ob njenem prihodu na zamere pozabili

S.N.Č./Novice Svet24
9. 4. 2018, 21.15
Posodobljeno: 13. 4. 2018, 08.38
Deli članek:

Doslej je vojvodinja Cornwallska, sedemdesetletna Camilla Parker Bowles, vse svoje številne naloge, ki ji pritičejo kot prestolonaslednikovi ženi, vedno opravljala brez ugovora.

Profimedia
Charles je že večkrat javno dejal, da je srečen, da je na potovanjih ob njem Camilla, saj je z njo vse bolj zabavno.

Pred nekaj tedni pa se je ob napovedanem potovanju v Avstralijo zapletlo.

Tam naj bi bila ob princu Charlesu več kot deset dni, s čimer pa se ni strinjala.

UPOR

Camilla je privolila, da odpotuje v Avstralijo, a je zavrnila ogled več avstralskih krajev, češ da je zanjo potovanje z majhnimi letali prenaporno.

Avstralci so bili zaradi njenega nezanimanja za njihovo deželo užaljeni. »Če je že pripravljena prestati dolgo potovanje do Singapurja z redno letalsko linijo, od tam pa nadaljevati pot do Avstralije z letalom avstralskih kraljevih zračnih sil, kje je torej težava?« so se ogorčeno spraševali in omenili, da je njena nezainteresiranost za lokalne sprejeme in srečanja s prebivalci manjših krajev žaljiva do gostiteljev.

NAVDUŠENJE

To sredo pa je napočil dan, ko se je vojvodinja pridružila svojemu soprogu, potem ko je on vse lokalne oglede že opravil.

Ko je prikorakala z letala, sproščeno oblečena in široko nasmejana, je bil prvi val nenaklonjenosti uničen. Pozneje se je v Brisbanu pred vladno palačo na sprejemu na veliko šalila, z eno roko na klobuku, s katerim se je poigraval veter, in z drugo na ročaju dežnika, ki ga je nosila kar sama. V otroški bolnišnici se je Camilla nato ganljivo posvetila bolnikom, v televizijski oddaji pa kuhala kot prava mojstrica.

Na odprtju iger Cornwalla, na katerih je bila ob soprogu častna gostja, pa je celo priznala, da ji je žal, da se ni Charlesu v Avstraliji pridružila že prvi dan … in s tem dokončno postala ljubljenka Avstralcev.