Top Flop tedna

Skakal po strehi, odtrgal brisalec, padel na tla

S.S./Novice Svet24
9. 4. 2018, 21.30
Deli članek:

Svetovni podvigi: deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

arhiv Svet24
»Norca« umirili šele nekoliko trši policijski prijemi.

10. V Češči vasi je nekdo vlomil v gradbeni zabojnik, poškodoval avtomat za tople napitke in iz njega izbezal kovance. V nedograjenem objektu je tudi potrgal električne vodnike, z divjanjem pa povzročil za približno 5000 evrov škode.

9. Tržiški policisti so med kontrolo prometa 12-letnemu otroku zasegli skuter, saj gre za vozilo, katerega voznik mora biti star najmanj 15 let. V postopku so policisti ugotavljali tudi odgovornost staršev in ugotovili, da tako početje dovoljujejo. Obiskati morajo sodnika za prekrške.

8. Pomurski policisti so na analizo poslali bankovec za 10 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen.

7. V okolici Grosupljega je nekdo vlomil v hišo. Lastnik pogreša pištolo.

6. V Celju je nekdo vlomil v tovorno vozilo in ukradel nekaj sodov piva.

5. Jeseniški policisti so v Žirovnici obravnavali primer, v katerem je moški pregloboko pogledal v kozarec, da pa bi sedel za volan, so mu z odvzemom ključev avtomobila preprečili prijatelji. Policisti so bili na kraj napoteni zaradi nemirnega vedenja pijančka, a pri tem kršitev niso ugotovili.

4. Kranjski policisti so imeli opravka z domačinko, ki so jo zaposleni v živilski trgovini zalotili s prsti v marmeladi, pri tatvini artiklov. Osumljena je na zaposlene v trgovini začela vpiti in jim psovati mater, nedostojno se je vedla tudi po prihodu patrulje na »kraj zločina«. Žensko so pridržali, proti njej vodijo postopek zaradi suma tatvine ter več prekrškovnih postopkov zaradi kršitev zakona o javnem redu in miru.

3. V Divači je neznanec vlomil v prostore društva. Pogrešajo nekaj tablet zdravila apaurin.

2. Kranjski policisti so v Bitnjah obravnavali državljana Romunije, ki je hodil po hišah in prosjačil za denar. Ker prijavitelj Romunu ni hotel dati denarja, ga je ta ozmerjal in odšel naprej po soseski, pri enem od sosedov pa so ga nato zalotili policisti in ga oglobili zaradi vsiljivega beračenja.

1. Črnomaljske policiste je na pomoč poklical občan in prijavil, da je na cesti v Semiču stal neznan moški, zato je avto ustavil, neznanec pa je splezal na pokrov motorja in na streho, odtrgal brisalec, skakal po vozilu ter na koncu padel na tla. Norec se ni pomiril niti po prihodu policistov na kraj dogodka, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, prespal pa je na postaji. Sledijo plačilni nalogi in ovadba zaradi poškodovanja tuje stvari.