Po incidentu

Pred ženo in mamo zbežal med vojake

S.N.Č/Novice Svet24
7. 4. 2018, 13.09
Posodobljeno: 7. 4. 2018, 13.10
Deli članek:

Afera, ki se je med velikonočnimi prazniki zgodila v španski kraljevi družini, še vedno odmeva, kralj Felipe pa se je od nje namenoma malce umaknil, da bi se zadeve medtem vsaj za silo polegle.

Profimedia
Španskemu kralju se je nasmeh vrnil na obraz.

Vsa španska kraljeva družina je nedavne praznike tradicionalno preživljala na svoji posesti na otoku Mallorca. Po sveti maši pa je prišlo do neljubega incidenta – na njihovo smolo pred fotografskimi objektivi in kamerami.

V Španiji je družina velja za sveto institucijo, zato priljubljenost kraljice Letizie že strmo pada.

OBRAČUN

Nekdanja kraljica Sofia (79) je namreč pred katedralo v Palmi pozirala z vnukinjami Leonor (12) in Sofijo (10), ko je njena snaha in aktualna španska kraljica Letizia (45) poskušala iz babičinega objema iztrgati svojo najstarejšo hčerko, ki pa je nato odrinila roki obeh. V spor se je vmešal in razgreti ženske miril kralj Felipe (50), medtem ko je njegov oče Juan Carlos I. (80) početje zgolj opazoval.

Kaj so si pri tem drug drugemu izrekli, ni znano, so pa vsi do nadaljnjega ostali mrkih obrazov in se že naslednji dan vrnili v Madrid.

Profimedia
Vzdušje na Mallorci je bilo izredno zamorjeno, kar je razvidno tudi s fotografij.

POSLEDICE

Kritike na račun kraljice so se vsule skoraj isti trenutek, ko je posnetek njenega obračunavanja s taščo obšel vse svetovne medije. Z zgražanjem so se odzvali tako običajni ljudje kot tudi člani aristokracije.

Dejstvo je, da so Letizio, ki je bila, preden je postala prinčeva žena, televizijska novinarka, plemiči v svoje okolje težko sprejeli. Celo takratni kralj Juan Carlos se je šalil na račun njenega delavskega porekla. Znano je tudi, da ji tašča ni bila nikoli posebej naklonjena, vendar je na račun sreče svojega sina pač sprejela njegovo srčno izbranko. In kar je toliko časa prikritega tlelo v družini, je enkrat pač moralo izbruhniti.

Medtem ko je vsa kraljeva družina zdaj v svojih madridskih domovanjih, je kralj potegnil posebno potezo. Zaradi najbolj neugodnega spora, kar ga lahko ima – med mamo in ženo, se je odločil nenapovedano odpotovati.

Odletel je v Sevillo v vojaško bazo El Copero v Dos Hermanasu, od koder je po posnetkih jasno, da je kralj spet v svojem elementu – s širokim nasmehom čez obraz celo med uradnimi dolžnostmi.