NAJVEČJI IZZIV

Moja prva slovenska beseda je bila »sonček«

Eva Jandl
6. 4. 2018, 20.40
Deli članek:

Šele pred dvema letoma je slišal prvo slovensko besedo, pa je zdaj že napisal slovensko besedilo za pesem.

Facebook
V okviru izobraževanja je Isaac obiskal Slovenijo, spoznal svetlolaso Patricijo in se vanjo noro zaljubil, se poročil ter ostal.

Isaac Palma je iz rodne Argentine prišel službeno v Slovenijo, kjer se je zaljubil in ostal. Nase je opozoril z nastopom v šovu Slovenija ima talent, kmalu nato je posnel duet ter zmagal na Melodijah morja in sonca. Zdaj je izdal svojo četrto pesem z naslovom Sreča moja si, besedilo zanjo pa je v slovenščini napisal kar sam. »Besedilo sem tokrat napisal sam in priznati moram, da je bil to zame eden  največjih izzivov do zdaj. Če pomislim, da sem še pred dvema letoma prvič slišal prvo slovensko besedo, se mi zdi danes nadvse zabavno dejstvo, da sem se lotil pisanja besedila. Izkoristil bom to priložnost in se zahvalil mojim glasbenim prijateljem, ki so mi pomagali pri korekturi besedila, saj sem seveda ob koncu imel še nekaj napak. Vesel sem, da sem kljub vsemu uspel tej pesmi podariti svojo dušo. Tudi s slovarjem sem si pomagal,« je dejal Isaac in se pri tem zasmejal. »Najlepša slovenska beseda je zame 'ljubezen', moja prva slovenska beseda pa je bila 'sonček'«.

Osebni arhiv
Isaac je posnel že svojo četrto pesem, odkar se je predstavil v šovu Slovenija ima talent.

Prvič se je s slovenščino srečal pred dvema letoma, zdaj pa je že napisal svojo prvo slovensko besedilo.

VKLJUČIL JE ČARANGO 

Svojih argentinskih korenin pa Isaac nikakor ni pozabil, saj je v pesem vključil tudi argentinski inštrument in ji tako dodal nekaj latinošarma. »Pesem smo pripravljali skrbno in počasi. Ko mi jo je producent prvič predstavil, sem jo takoj začutil in prepričan sem bil, da jo moram deliti med svoje poslušalce. Dolgo sem iskal melodijo, skozi katero bi lahko pokazal čim več sebe. Vključil sem argentinski instrument čarango, zapisal svoje besedilo in združil latinoritem z romantičnim. Uspelo mi je in danes sem ponosen na melodijo, ki je nastala.«

Osebni arhiv
V svojo zadnjo pesem je Isaac vključil tudi argentinski inštrument čarango in pesmi Sreča moja si dodal latinošarm.