Sedemletnica

Zvezdana Mlakar je onemela

A. S. / Njena.si
5. 4. 2018, 18.19
Posodobljeno: 5. 4. 2018, 19.37
Deli članek:

Pravi, da takšnih besed noče slišati nikoli več.

Dejan Nikolič
Zvezdana Mlakar

Naša igralka Zvezdana Mlakar se večkrat oglasi z razmišljujočimi zapisi  na družbenem omrežju facebook. Tokrat je opisala svojo izkušnjo, ki jo je imela s sedem let staro deklico.

"Včeraj sem se pogovarjala ( igrala ) s 7-letno deklico. Nimam hčerke in druženje s punčkami je zame vedno poseben užitek! V nekem trenutku pa se deklica ustavi in si popravi puloverček in reče: " Veš, imam velik grd trebušček, mi je sošolec rekel, da sem debela. So se mi vsi smejali, še teta..."

Onemela sem.
Pazljivo sem izbirala besede, z deklico si nisva tako zelo blizu, da bi jo lahko kar objela in stiskala v objemu. Rekla sem ji, da ima najlepši trebušček na svetu in da je to njen zaklad. V tem trebuščku bo nekega dne nosila otroka... In danes mi cel dan deklica s trebuščkom ne gre iz glave," je zapisala Mlakarjeva. Dodala pa je še, da prav zaradi takšnih dogodkov počne to, kar počne, poskuša spremeniti svet, mišljenje. In to ji odlično uspeva.

"Zato, dragi moji, zato, delam vse kar delam. Da takih in podobnih stavkov ne bom slišala nikoli več. Zato s Savino delava "Gala Žensko in Moški", da se družimo in skupaj spreminjamo svet! Nikoli ni dovolj! Nikoli ni dovolj znanja, deljenja mnenj, razmišljanja, nikoli ni dovolj dobrodejnih stavkov, takih, ki se zrastejo s tvojim srcem in postanejo resnica sveta!  Zelo pomembno je sprejeti se, jaz imam to srečo, da imam vas, ki nas združuje zrel in dober odnos do sebe in svoje podobe. A vem, da jih je mnogo, premnogo, ki se trudijo iz dneva v dan, da bi bili lepi, da bi bili sprejeti. No, saj sem sama potrebovala skoraj 50 let, da sem končno slišala in videla sebe in se sprejela cela. In, nikoli ne bom pozabila trenutka, ko sem se v resnici zavedla,da moj trebušček ni samo nek lepotni ideal, nek koscek telesa, za katerega se trudimo, da bi bil raven, mišičast ... temveč v resnici nekaj čudovitega, prostor, kjer sem ustvarjala življenje!
Naj se slišijo naše zgodbe, naše modrosti in vabljeni na dan, ko bomo govorile, govorili!
Vabljeni! Delite! To ne bo navaden dan!" je še zapisala.