Kidričevo

FOTO: Na nevarnem cestnem odseku izgubil življenje 32-letnik iz okolice Ptuja

Gabrijel Toplak / Novice Svet24
5. 4. 2018, 19.20
Deli članek:

Večletne izkušnje policistov kažejo, da se na tem cestnem odseku dogajajo prometne nesreče s hudimi telesnimi poškodbami, ki imajo tudi smrtni izid.

Gabrijel Toplak
V nesreči sta bila udeležena voznik tovornega vozila iz Romunije in voznik osebnega vozila iz okolice Ptuja.

Mariborski prometni policisti so bili včeraj ob 8.40 obveščeni o prometni nesreči v Kidričevem. Kot je kmalu zatem sporočila Anita Kovačič Čelofiga s Policijske uprave Maribor, je v trčenju med osebnim avtomobilom mariborskih registrskih označb in tujim tovornjakom izgubil življenje voznik avtomobila.

Gabrijel Toplak
Slednega naj bi ga po nesreči vrglo iz vozila.

Branko Pivljakovič, policijski inšpektor na Oddelku za cestni promet Policijske uprave Maribor, je na kraju nesreče povedal, da se je nesreča zgodila zunaj naselja Kidričevo, kjer dovoljena hitrost posebej ni predpisana z omejitvijo, saj gre za cesto zunaj naseljenega kraja. »Zaradi ugotavljanja dejanskega stanja prometne nesreče vzroka zanjo še ne morem potrditi. Voznik tovornega vozila je romunski državljan, medtem ko je bil voznik v avtomobilu doma iz okolice Ptuja,« je pojasnil Pivljakovič in nadaljeval, da policistom večletne izkušnje kažejo, da se na tem cestnem odseku dogajajo prometne nesreče s hudimi telesnimi poškodbami, ki imajo tudi smrtni izid. »Gre za cesto, ki je ravna in na kateri so hitrosti relativno velike. Nesreče običajno zaznamuje čelno trčenje, pri katerem so po navadi posledice najhujše,« je poudaril Pivljakovič.

Gabrijel Toplak
Nesreča se je zgodila na regionalni cesti Slovenska Bistrica–Kidričevo.

Na tovornjaku premalo oprtnic

Romuna bodo policisti kaznovali zaradi nezadostnega števila oprtnic na tovornem delu vozila. »Tovor bi moral biti zavarovan po standardnih predpisih z 10 oprtnicami, v tem primeru pa je bil zavarovan le s sedmimi oziroma osmimi,« je zaključil Pivljakovič. Dvaintridesetletnik je že četrta smrtna žrtev na območju mariborske policijske uprave. Po informacijah, ki naj jih je uspelo pridobiti, pa 30-letni romunski voznik tovornega vozila v nesreči ni utrpel telesnih poškodb.

PU Maribor
Nepravilno pritrjen tovor ni bil vzrok za včerajšnjo prometno nesrečo, kljub temu pa so policisti vozniku tovornega vozila izdali plačilni nalog

Gabrijel Toplak

Gabrijel Toplak