Je pravi?

V posnetku domnevnega pogovora Julija Skripal pravi, da je zdrava

STA/B.K.
5. 4. 2018, 15.34
Posodobljeno: 5. 4. 2018, 15.34
Deli članek:

Ruska državna televizija je danes objavila domnevni telefonski pogovor med Julijo Skripal, ki je bila skupaj z očetom Sergejem Skripalom zastrupljena z živčnim strupom v Veliki Britaniji, in njeno sestrično.

Facebook
Julija Skripal.

Domnevni posnetek pogovora med Julijo Skripal in njeno sestrično Viktorijo so objavili v pogovorni oddaji 60 minut na prvem programu ruske televizije, pri čemer so dodali, da ne morejo potrditi njegove pristnosti.

Ženska, ki se predstavi kot Julija Skripal, v kratkem pogovoru pove, da pričakuje, da bo kmalu odpuščena iz bolnišnice in da se njen oče počuti dobro. "Vse je v redu (z mojim očetom). Zdaj počiva, spi. Zdravje vseh je v redu. Nič ni nepopravljivo. To je to, kmalu bom odpuščena. Vse je v redu," je dejala.

Njena domnevna sestrična, ki živi v Rusiji, je dejala, da upa, da bo prihodnji teden prišla v Veliko Britanijo. "Vika, nihče ti ne bo dal vizuma," odgovori domnevni glas Julije.

Iz bolnišnice v Salisburyju, kjer se zdravita Skripalova po napadu 4. marca, so minuli teden sporočili, da se Julijino zdravstveno stanje hitro izboljšuje. Njen 66-letni oče je medtem še vedno v kritičnem stanju.

Incident je sprožil veliko diplomatsko krizo med Rusijo in Zahodom. Britanske oblasti trdijo, da je za zastrupitev odgovorna Moskva, ta pa obtožbe odločno zanika.