Streljal med snemanjem

Bollywoodski superzvezdnik kriv divjega lova in dveh smrti

S.R.
5. 4. 2018, 10.05
Posodobljeno: 5. 4. 2018, 11.35
Deli članek:

Po Salmanu Khanu, indijskem filmskem zvezdniku, je znova udarilo sodno kladivo. Kriv je divjega lova.

Profimedia
Salman Khan

Indijsko sodišče v mestu Jodhpur je superzvezdnika Bollywooda Salmana Khana spoznalo za krivega krivolova. Khana so obsodili, ker je leta 1998 ustrelil dve pripadnici izjemno redke vrste antilope. Na divjem lovu je takrat pokončal dva primerka zaščitene vrste antilope blackbuck ali, kot jo je poimenovala znanost, Antilope cervicapra. Ta indijska votloroga parkljarka je že vrsto let na rdečem seznamu ogroženih vrst IUCN. Da je zadeva še bolj začinjena, je poskrbel podatek, da ju je ugonobil med snemanjem filma. Šlo je za dramo z naslovom Hum Saath-Saath Hain.

S tem dogodkom povezana obtožnica je doletela še štiri druge igralce, ki so se med streljanjem nastavljali filmski kameri, vendar jih je sodišče oprostilo. Khan se lahko na sodno odločitev sicer še pritoži, grozi pa mu od enega do šestih let zapora.

Zvezdnikova tazadnja je sicer vajena udobja sodnih klopi. Leta 2015 je bil v povezavi s prometno nesrečo, ki se je zgodila leta 2002, obsojen na pet let zapora, ker je povozil pet brezdomcev, od katerih je eden izgubil življenje. A Khan jetniške celice vseeno ni dočakal, saj so ga po pritožbi decembra istega leta oprostili. V povezavi z divjim lovom so mu tokrat sodili že četrtič, a ga v prvih treh primerih niso obsodili.