Uničeno vozilo

FOTO: Tragedija: mladi športniki umrli na poti na tekmo

T.L.
7. 4. 2018, 13.41
Posodobljeno: 7. 4. 2018, 15.58
Deli članek:

Stari so bili od 16 do 21 let, na avtobusu je bilo poleg hokejistov tudi osebje kluba. Umrlo je 14 ljudi, med njimi tudi voznik avtobusa.

Profimedia
V nesreči so umrli mladi kanadski hokejisti.

V trčenju med tovornjakom in avtobusom, s katerim so se peljali člani mlade hokejske ekipe v Kanadi, je umrlo 14 ljudi, med njimi tudi voznik avtobusa. Na avtobusu je bilo 28 ljudi, 14 so jih odpeljali v bolnišnico, med njimi pa so trije v kritičnem stanju. 

facebook
Ekipa je bila na poti na tekmo.

Z avtobusom so potovali člani mladinske hokejske ekipe Humboldt Broncos iz province Saskatchewan. Hokejisti so bili stari od 16 do 21 let. Nesreča se je zgodila na avtocesti v bližini kraja Tisdale na jugu Kanade, ko se je ekipa peljala na tekmo proti ekipi Nipawin Hawks.

Na twitterju je kanadski premier Justin Trudeau napisal, da si ne more predstavljati, kaj preživljajo družine žrtev nesreče. 

"V mislih in molitvah smo z družinami našega osebja in športnikov kot tudi z vsemi, ki jih je prizadela ta velika tragedija. Vsi smo v šoku in se skušamo soočiti z velikansko izgubo," je sporočil predsednik hokejskega kluba Kevin Garinger