Mjav

FOTO: Jasmina bi posvojila vse živali po zavetiščih

Teja Pelko / Novice Svet24
7. 4. 2018, 18.20
Deli članek:

Jasmina Šmarčan prihaja s kmetije, zato je bila od nekdaj obkrožena z živalmi.

Osebni arhiv
Jasmina se s svojimi mačkami zelo rada "carta".

Jasmina se spomni skoraj vsake mucke, ki so jo imeli doma. Vsaka je namreč dala svoj pečat in vsako bi z veseljem še enkrat objela.  

Doma imajo pse, mačke, krave, prašiče in kokoši. Imeli so tudi ovce, pevka pa je še lastnica konja. 

Če bi bila brez omejitev, bi posvojila vse živali po zavetiščih. »Živali ti dajejo neverjetno veliko ljubezni in hvaležnosti. Želela bi si, da bi imeli ljudje neskončno radi vse živali in da bi z njimi ravnali ljubeče in lepo,« pravi Jasmina.

STREHO NAD GLAVO NUDI PETIM MAČKAM

Dom je ponudila že številnim mačkom. Vedno so namreč imeli pri hiši vsaj tri, trenutno pa skrbijo za pet: Guštija, Štefko, Zdravca, Maco in Rozo. »Večino imen si izmislita moji dve sestri. Mislim pa, da vedno izberemo človeška imena, kar se mi zdi zelo simpatično,« razkriva Jasmina. Večina mačk je k njim prišla po »naključju«. Pevka sicer verjame v to, da se vse zgodi z namenom. Eno mačko so posvojili, dve sta bili zapuščeni ob cesti in so ju rešili, dve pa je dobila od njihove članice Ani.

Osebni arhiv
Gušti

LJUBEČI, VČASIH PA TUDI POREDNI LJUBLJENČKI

Ljubljenčki so zelo samosvoji in samozadostni. »Takoj ubogajo, če imam v roki hrano ali če želijo k meni v sobo. Drugače pa se obnašajo, kot jih je volja,« pravi Jasmina. Mački so pevki povzročili že tudi nekaj preglavic. »Gušti je enkrat ušel v kuhinjo in pojedel svežo pečenko za obiske. Prevrnili so tudi nekaj rož z okenske police in popolnoma 'skrempali' sedežno garnituro,« nam je za konec še zaupala pevka.

Osebni arhiv
Pevka s svojim konjem