Uspeti in prodreti

VIDEO Poleg lepotic zdaj še postavni vitez

S.N.Č. / Novice Svet24
3. 2. 2018, 08.00
Deli članek:

Ljubljančan srbsko-črnogorskih korenin Dragan Stevanović je v glasbeni svet vstopil z velikim korakom – pred dobrima dvema letoma se je prijavil kar v legendarno srbsko oddajo Zvezde granda.

Arhiv časnika Novice Svet24
Draganu je v spotu Znam te družbo delala prva spremljevalka mis Slovenije Lana Krajnc.

In med tisočimi kandidati je pristal med tistimi stotimi, ki so pred kamero in strogo žirijo nato dobili priložnost, da so lahko zapeli.

Dragan prizna, da kakšnih prav velikih upov, da bi ga oddaja izstrelila med zvezde Balkana, ni imel; vzel jo je kot nekakšen preizkus – če se vanjo sploh lahko prebije.

Priden učenec

Draganov cilj je jasen: uspeti v Sloveniji in prodreti na Balkan. 

Štiriindvajsetletnik pa na sceno ni prišel kot zelenec. Pri 18 letih se je profesionalno začel učiti solopetja pri znanem opernem pevcu Diegu Antoniu Barriosu Rossu, kjer se še zmeraj šola, in čeprav je osvojil že mnogo znanja klasičnega in modernega stila petja, o tem, da bi šolanje opustil, nikakor ne razmišlja.

Hiter start

Prva pesem, ki jo je Dragan posnel, je bila nežna Ljubavno leto, a zdaj ve, da se mu je preveč mudilo. »Tako močno sem si želel svojo skladbo in spot, da sem ju posnel na hitro in s premalo denarja – s toliko, kot sem ga takrat imel. Nisem bil zadovoljen s kvaliteto, a se je komad nato kar lepo zavrtel in ni bil deležen slabih ocen,« pravi.

Nadaljevanje

Naslednji pesmi Ti si bila najbolja in Mantra sta že bili na profesionalnem nivoju, kakršnega si je Dragan zamislil, in dobili svoje mesto na največjem youtube kanalu IDJVideos.

Draganov najnovejši izdelek Znam te pa se od dosedanjih močno razlikuje. V vseh si je ob sebi namreč omislil eno lepotico, tokrat pa še viteze. Včeraj točno ob petih je s spotom zakoračil na yutoube in prepričan je, da bo z ogledi presegel svoje dosedanje rekorde, saj si je vzel dovolj časa, da je od sebe dal to, kar sam imenuje: »To je to.«