Tegobe v prometu

Drugi del sneženja: zdrs tovornjaka in zaprta avtocesta

G.G.
3. 2. 2018, 08.20
Posodobljeno: 3. 2. 2018, 09.55
Deli članek:

Največ snega naj bi danes vrglo na Postojnskem, Notranjskem in Kočevskem. Na Primorskem piha burja, v višjih legah Primorske in Notranjske nastajajo snežni zameti.

promet.si
Dolga kolona pred priključkom Cerkvenjak.

Večina se je snega razveselila, manj pa tisti, ki morajo na ceste. Največ težav v prometu so povzročali tovornjaki, ki niso upoštevali navodil o izločanju.

Zjutraj je v močnem sneženju že prišlo do novega zdrsa tovornjaka med priključkom Senožeče in razcepom Nanos. Ta del avtoceste je bil do 9.30 zaprt v smeri proti Ljubljani.

promet.si
Kolona zaradi zaprte avtoceste med Senožečami in Nanosom v smeri proti Ljubljani.

Neprijetne prometne vesti so tudi z drugega konca Slovenije. Zaradi prometne nesreče v predoru Cenkova je  zaprta pomurska avtocesta medCerkvenjakom in  Svetim Jurijem ob Ščavnicni proti Murski Soboti. Vozniki osebnih vozil se lahko preusmerijo na regionalno cesto na priključku Senarska.

Na Primorskem močna burja

Zaradi burje, ki bo lahko švigala do 100 kilometrov na uro, je za za kamp prikolice, hladilnike in vozila z ponjavami do 8. ton prepovedana vožnja na hitri cesti Razdrto - Nova Gorica med cestninsko postajo Nanos in priključkom Selo, na regionalni cesti Selo - Ajševica - Vogrsko in na regionalni cesti Podnanos - Manče - Vipava. 

STA

Po sneženju dovolj hladno

Sneženje naj bi popoldne oslabelo do večera ponehalo. Največ snega, do okoli 30 centimetrov, naj bi zapadlo predvsem na Postojnskem, Notranjskem in Kočevskem.

V nedeljo bo bo delno jasno, po nekaterih nižinah se bo zadrževala megla ali nizka oblačnost. Čez dan bo predvsem na Primorskem in Notranjskem občasno bolj oblačno. Najnižje temperature bodo od -9 do -1, ob morju okoli 2 °C, najvišje dnevne od -1 do 4, na Primorskem okoli 7 °C.