PRINCESA EUGENIE

Za kraljevske razmere skromen zaročni prstan

S.N.Č./Novice Svet24
25. 1. 2018, 07.15
Deli članek:

Komaj dober dan je minil, odkar sta britanska princesa Eugenie (27) in njen srčni izbranec Jack Brooksbank (31) javnosti sporočila, da sta zaročena, a je znanih tudi že kup dejstev o njuni poroki.

Profimedia
Princesi se zaradi poroke ne bo treba osreči nazivu, a menda se je že odločila, da postane grofica.

Do takrat bodo verjetno uredili tudi formalnost z naslovi: ker bodoči ženin ni modre krvi, mu bo kraljica Elizabeta podelila naslov grof, in kot zatrjujejo viri z dvora, bo tudi Eugenie sestopila kot princesa in v znak predanosti svojemu možu prevzela naziv grofica. Načrtovanje točnega datuma in usklajevanje kraljevskih obveznosti je prevzel zaročenkin oče, princ Andrew.

Na poroki nikakor ne bo manjkal nevestin najljubši sorodnik, princ Harry, s svojo takrat že soprogo Meghan Markle, a bo kljub temu na poroko povabljeno tudi Harryjevo bivše dekle Cressida Bonas, saj bo kot nevestina prijateljica v vlogi družice.

Nevestina priča bo njena sestra, princesa Beatrice (29), s katero imata izjemno topel odnos že vse življenje.

Nevestina oče in mama, princ Andrew in vojvodinja Yorška Sarah Ferguson, bosta na poroki skupaj, čeprav sta ločena že od leta 1996.

Vsi stroški poroke bodo kriti iz davkoplačevalskega denarja, največ pa se ga bo, kot vedno ob poroki aristokratov, porabilo za zagotavljanje varnosti.

Na poročni gostiji se bo vsekakor pila tudi tekila, saj je ženin ambasador blagovne znamke Casamigos Tequila.

Profimedia
Čudoviti zaročni prstan je za kraljevske razmere precej skromen – Jack je zanj odštel 7000 evrov.

Priljubljen na dvoru

Čeprav bodoči ženin ni modre krvi, je med člani kraljeve družine izredno priljubljen. Celo bodoča tašča Sarah Ferguson, ki zna z jezikom pičiti kot kača, zanj pravi, da je v njem našla sina, brata in najboljšega prijatelja.

Sicer pa mladenič nima fakultetne izobrazbe, kar je v visokih krogih, če ne že nujno, močno zaželeno, ampak dela v gostinstvu.

Začel je kot natakar, a sta mu njegova komunikativnost ter spretnost s strankami in sodelavci hitro prinesli napredovanja. Prevzel je nekaj lokalov, v katere zahajajo imenitneži, v prihodnosti pa želi imeti svojo verigo pivnic – slednje so mu sicer ljube tudi kot gostu, saj ne mine teden, da ne bi v soseščini zavil v eno od njih na vrček piva in klepet s prijatelji.

Svojega bodočega posla si ne predstavlja prav nič po kraljevsko: »Lokali bi imeli leseno opremo, kamin, v katerem bi gorelo, pekli bi pečenke in točili dobro pivo. O tem sanjam že od svojega 18. leta,« samozavestno pravi Jack in ponosno doda, da ga njegova zaročenka v prizadevanjih brezpogojno podpira.