Ina Shai

Po desetih letih spet na smučeh

Teja Pelko / Novice Svet24
24. 1. 2018, 21.00
Deli članek:

Ina Shai, ki se je pred tremi leti podala na študij glasbe v London ter ga novembra lani tudi z odliko zaključila, svoje sanje še vedno uresničuje v Veliki Britaniji.

Osebni arhiv
Pevka Ina je svoji prijateljici katie pokazala smučarske osnove.

Kar pa ne pomeni, da je pozabila na domovino in na svoje slovenske oboževalce. Ti jo bodo lahko slišali že naslednji mesec, ko se bo glasbenica s pesmijo V nebo potegovala za vstopnico za izbor za pesem Evrovizije.

Čeprav se Ina trenutno intenzivno pripravlja na svoj nastop na Emi 2018, pa še vedno najde čas za oddih. Med enim izmed obiskov v Sloveniji je s seboj pripeljala tudi prijateljico Katie Waygood, ki jo je spoznala med študijem glasbe, in ji razkazala lepote naše države.

UŽIVALA NA BELIH STRMINAH

»Obiskali sva Ljubljano, Blejsko jezero, Postojnsko jamo, ki sem jo pred tem nazadnje tudi sama videla v srednji šoli, seveda pa ni šlo brez skoka v gore. Veliko ljudi tega ne ve, a ko sem bila mlajša, sem intenzivno trenirala smučanje, v najstniških letih pa presedlala na deskanje na snegu, ker naj bi bilo to bolj kul. (smeh) Prijateljica, ki sicer živi v Angliji in je sneg videla le nekajkrat v življenju, je želela poskusiti smučati, zato sem ob tej priložnosti po več kot desetih letih bord zamenjala za smuči. Moram priznati, da sva obe neznansko uživali. Jaz sem bila ta dan sicer njena inštruktorica, a kljub njenemu naravnemu talentu za smučanje nama ni uspelo priti dlje kot od proge za začetnike. Sem pa na srečo proti koncu tudi sama prišla na svoj račun in se nekajkrat spustila po strmejših progah. Bilo je noro. Res sem pogrešala ta adrenalin in komaj čakam, da grem spet smučat – bord bo že počakal,« nam je razkrila Ina, ki se je, sodeč po posnetkih, na naših belih strminah imela nadvse lepo, naklonjeno pa ji je bilo tudi vreme.