Odnosi

Kakšen prijatelj ste in kakšne prijatelje potrebujete

S.N.Č./Novice Svet24
24. 1. 2018, 20.40
Deli članek:

Fenomen prijateljstva ni samo potreba vsakega človeka, temveč je tisto najlepše, kar človek najde v življenju. Različna znamenja horoskopa imajo različen odnos do prijateljstva. Kakšen prijatelj ste in kakšne prijatelje potrebujete, je v zvezdah in planetih za vsa nebesna znamenja preveril astrolog Bern Jurečič.

Profimedia
Oven

OVEN

Oven je iskren in zelo hitro navezuje prijateljstva, a hitro tudi menja svoje prijatelje. Vendar pa tista »prava prijateljstva«, kot jih neredko imenuje sam, trajajo vse življenje in nastajajo zelo počasi. Med prijatelji je oven zelo iskren in odkrito izraža svojo zamero, prav gotovo pa ne zna spletkariti za človekovim hrbtom. Prijatelju je pripravljen pomagati ob kateremkoli času, nima pa posluha za sentimentalnosti in slabosti.

Profimedia
Bik

BIK

Bik ima zelo širok krog znancev, ki jih privlači predvsem njegova ljubeznivost, zelo težko pa sklepa prava, globoka in trajna prijateljstva. Če vas je sprejel za prijatelja, mu lahko popolnoma zaupate, saj je zelo zvest in rad pomaga v težavah. Če pa se slučajno biku približate s solzami v očeh, morda zaradi nesrečne ljubezni ali česa podobnega, vas bo zelo hitro spustil na realna tla, čeprav s čisto dobrimi nameni.
DVOJČKA

Profimedia
Dvojčka

Dvojčki so v nekem smislu pravi sinonim za prijateljstvo, saj imajo izredno veliko znancev in prijateljev ter so vedno obkroženi z množico najrazličnejših ljudi. Privlačijo jih spremembe, ker pa se nenehno spreminjajo tudi sami, je njihovo pozornost zelo težko zadržati za daljši čas. So neznansko zabavni in z njimi vam nikoli ne more biti dolgčas, znajo pa vas nasmejati do solz tudi takrat, ko ste najbolj žalostni.

RAK

Profimedia
Rak

Rakovo naklonjenost si je težko pridobiti, biti njegov prijatelj pa pomeni, da imate osebo, ki bo z nezmotljivo intuicijo čutila, kaj se z vami dogaja, in vam bo pomagala na zelo diskreten in subtilen način. Rak ima svoje prijatelje resnično rad, vendar pa je precej odvisen od njihove ljubezni. Zelo odkrito bo pokazal celo fizično nežnost, saj je med vsemi znamenji najbolj sposoben svojega prijatelja objeti in celo poljubiti. Bolj neprijetno pri njem pa je to, da prepogosto menjava svoje razpoloženje, zato je prijateljstvo z raki včasih kar malo naporno.

LEV

Profimedia
Lev

Lev izkazuje svoja prijateljska čustva zelo evforično in pogosto precej dramatično. Vedno je obkrožen s prijatelji, ki pa imajo ob njem pogosto vlogo dvorjana. Morajo ga občudovati, ga podpirati in se navduševati za iste stvari kot on. Čeprav so levi nekoliko egocentrični, so sposobni pomagati prijatelju, ko je to najbolj potrebno, in tedaj pride v popolnosti do izraza njihova prislovična velikodušnost.

DEVICA

Profimedia
Devica


Prav gotovo ni lahko postati devičin prijatelj, saj sklepanje takega prijateljstva traja kar nekaj časa. Ko pa enkrat stopite v najožji krog izbrancev, si s tem pridobite najbolj zaupnega in zvestega prijatelja med vsemi znaki zodiaka. Ne pozabite pa, da device ne smete razočarati, saj bi v tem primeru brez prijatelja ostali precej hitreje, kot ste prijatelj postali. Device negujejo predvsem tako vrsto prijateljstva, ki čim bolj ustreza njihovim intelektualnim pričakovanjem.

Profimedia
Tehtnica

TEHTNICA

Tehtnica je zelo šarmantna, zabavna, družabna in vedno obkrožena z ljudmi. Biti njen znanec pa še ne pomeni biti tudi njen prijatelj, saj tehtnice svoje prijatelje praviloma izbirajo zelo natančno. Do njih so kar najbolj odkrite, seveda pa enako pričakujejo od njih. Veliko jim pomenita tudi nežnost in razumevanje. Kljub vsemu se na tehtnice ne zanesite preveč, saj vas njihova prešernost lahko prizadene. Treba pa je reči, da prijatelju v nesreči vedno stojijo ob strani, saj znajo odlično zaslutiti težave.

ŠKORPIJON

Profimedia
Škorpijon

Škorpijoni navadno nimajo veliko prijateljev, saj imajo velike zahteve tako do sebe kot do ljudi, ki bi lahko postali prijatelji. Od njih pričakujejo popolno vdanost in zvestobo, privrženost ter intelektualno in duhovno dozorelost. Škorpijoni znajo biti močno posestniški in le s težavo sprejemajo dejstvo, da se v življenju razdirajo stara in sklepajo nova prijateljstva. Na prijatelja škorpijona se lahko vedno zanesemo.

STRELEC

Profimedia
Strelec


Strelci so zelo neodvisne osebnosti in pogosto sami sebi dovolj, kar pa seveda ne pomeni, da nimajo prijateljev. Ravno nasprotno, strelci so ljudje, ki se izkažejo, kadar se njihov prijatelj znajde v težavah. V takih primerih lahko od njih pričakujemo prav neverjetne stvari, ki pa so jih sposobni izpeljati samo oni. Enako pričakujejo od prijateljev, vendar pri tem ne kažejo preračunljivosti. Paziti pa moramo, da jih ne bi poskušali na kakršenkoli način vezati. Strelci vzdržujejo čudovita duhovna prijateljstva, pri katerih fizična srečanja včasih niti niso potrebna.

KOZOROG

Profimedia
Kozorog

Ni lahko postati prijatelj kozoroga, saj je treba iti skozi številne zahtevne teste, kar pa vedno precej traja. Zato pa lahko kasneje, ko si enkrat pridobimo njegovo zaupanje, od kozoroga zahtevamo karkoli in vse bo storil, da bi ustregel. To so zelo zvesti in čustveni prijatelji, čeprav čustev ne kažejo z lahkoto, temveč ravno nasprotno, videti so hladni in grobi, kar pa je v bistvu samo maska, za katero se skrivata toplina in ljubezen.

VODNAR

Profimedia
Vodnar


Prijateljstvo z vodnarjem je v vsakem primeru zelo burno in je videti kot nekakšen fantastični film. Tak odnos je lahko samo vznemirljiv, v njem lahko res izvemo, kaj je pravo prijateljstvo, saj so se vodnarji sposobni razdajati kot le malokdo. Zato pa od njih ne moremo pričakovati »večne« zvestobe in dolgoletne prijateljske ljubezni. Čim bolj vam bo uspevalo slediti njihovi hitrosti, dlje bo trajalo prijateljstvo.

RIBI

Profimedia
Ribi

Ribe so čudoviti prijatelji: občutljivi, skrbni in vdani. Komunikativnost je njihova velika prednost in z njimi ni nikoli dolgčas. Rade imajo dolge pogovore, pravzaprav se oplajajo z njimi in vlečejo iz težavnih obdobij. S prijatelji gredo zelo rade tudi na sprehod, v družbo ali v kino. Kmalu lahko ugotovimo, da v odnos dajejo celo svojo osebnost. Le nečesa jim ne smemo nikoli narediti: biti grobi do njih in jih izzvati na spor. Prepira ribe nikoli ne oprostijo. Raje si poiščejo drugo prijateljstvo.

Arhiv Svet24
bern