Šokantna sprememba

FOTO: Nekoč debelinko, danes mišičnjak: Andrej je pri 15 letih tehtal 145 kilogramov

cl
27. 10. 2017, 20.15
Deli članek:

Andrej Milutinović, ki ga lahko spremljamo kot komentatorja oddaje Od težaka do junaka, je tudi sam opravil s čezmerno telesno težo. Pri komaj petnajstih letih je tehtal 145 kilogramov.

Planet tv
Andrej Milutinović je spremenil način življenja.

Zavedati se je treba, da moramo spremeniti način življenja, sicer bomo priča jojo učinku. Znova se bomo zredili in pridobili celo nekaj dodatnih kilogramov. 

Kdor se nikoli ni srečal z odvečnimi kilogrami in hujšanjem, si niti predstavlja ne, koliko volje, odpovedovanja in discipline je potrebno, da se kilogramov znebimo. Kaj je čezmerna telesna teža, pa dobro ve osebni trener Andrej Milutinović, ki je bil bolj okrogel že od otroških let. Prelomnica je bil sistematski pregled v osmem razredu osnovne šole, ko so mu povedali, da je njegovo zdravje resno ogroženo.

NEKOČ DEBELINKO, DANES MIŠIČNJAK

Andrej, ki je zdaj osebni trener, pri katerem trenirajo tudi mnogi znani Slovenci, dobro ve, da je treba pri odpravi čezmerne telesne teže spremeniti način življenja. »Trebušnjaki se delajo v kuhinji,« je staro pravilo, ki jasno pove, da je ob rednem gibanju treba spremeniti tudi prehranjevalne navade. Te pa so ob vse hitrejšem tempu življenja vse prej kot ustrezne. 

GRENAK SPOMIN

oa
Tak je bil pri petnajstih letih.

Andrej se spomni, kako se je kot petnajstletnik začel potiti v fitnesu in trenirati atletiko. »Imel sem voljo in jasen cilj, zato mi je tudi uspelo. V komaj treh mesecih sem shujšal 40 kilogramov,« se spominja Andrej, ki je bil nad svojim novim videzom navdušen, in takrat je lahko tudi vrgel oko na kakšno dekle. Ko je postal trener, pa se zgodilo tudi, da je iskrica preskočila med njim in varovanko. »Vsa moja dekleta so trenirala pri meni, kar niti ni čudno, saj večino časa preživim v fitnesu. Tudi dekle iz zadnje resne zveze, ki je trajala dve leti in pol, je bila moja varovanka. Najprej ji nisem bil všeč. Povedala mi je, da sem imel za njen okus preveč mišic in žil. A ko je preskočila iskra, to ni bilo več pomembno.« Trenutno je Andrej samski in odločen, da se bo spet bolj posvečal sebi.