Dolgi prsti v Trebnjem

Milan prišel iz zapora in spet kradel

J.A./Dolenjski list
27. 10. 2017, 20.30
Deli članek:

Zalotili so ga v dveh trebanjskih hišah. Ukradel je škatlico za shranjevanje nakita, a ga je presenetil lastnikov sin, ki ga je zadržal do prihoda policistov. Sledil je pripor.

Dolenjski list
Samo stopil je z vlaka, ki ga je pripeljal iz zapora, in že je krenil na stara pota.

Sredi avgusta se je 21-letni Milan Hočevar - Totko iz trebanjskega romskega naselja Vejar z vlakom pripeljal s prestajanja zaporne kazni v Trebnje. Že hip za tem je nepovabljen vstopil v bližnjo hišo. Tega na sodišču ni priznal, mu pa to očita obtožnica. Hiša je bila odklenjena in ni imel posebnih težav, ko je vstopal, a ker ga je zalotila stanovalka, mu ni preostalo drugega, kot da je zbežal. Ni šel daleč, policiste je pričakal na železniški postaji.

Naslednji večer …

 Državni tožilec Bojan Avbar je v primeru priznanja krivde za obe očitani kaznivi dejanji predlagal eno leto in dva meseca zapora.

Tožilstvo mu očita, da je že naslednji večer srečo preizkusil v drugi hiši v Trebnjem. Videti je bila prazna. Takrat je vdrl skozi okno v pritličju. Splazil naj bi se noter, pregledal prostore in iz enega od predalov sunil škatlico za shranjevanje nakita. A tudi tokrat ni šlo po načrtih, saj se je v tistem, ko je odhajal s plenom, pred njim pojavil lastnikov sin in mu preprečil, da bi pobegnil. Zadržal ga je do prihoda policistov. Hočevar je pristal v priporu.

Ni priznal

Pred kratkim je stopil pred novomeško okrožno sodnico Mojco Hode. Državni tožilec Bojan Avbar je v primeru priznanja krivde za obe očitani kaznivi dejanji predlagal eno leto in dva meseca zapora. »Krivde po obtožbi ne priznam,« se je glasil Totkov odgovor.

Obtoženčeva odvetnica Tatjana Ahlin in tožilec Avbar sta se pogovarjala o možnosti, da bi kazen odslužil z družbenokoristnim delom. Sojenje se bo začelo prihodnji teden.