Plemenito srce

Bilbi na pomoč priskočila brezdomnim živalim

T.P.
30. 9. 2017, 07.30
Deli članek:

Pevka Bilbi je znova dokazala, da ima zares plemenito srce.

Ramaida Osim
Maja Pihler Stermecki – Bilbi

Maja Pihler Stermecki - Bilbi predstavlja svoj tretji singel z novega albuma Šibke točke z naslovom Shanti shanti. »Skladba govori o fantu, ki je odgovore odšel iskat v oddaljeno in eksotično Indijo. Domov se je seveda vrnil razsvetljen, drugačen in poln odgovorov … na prvi kavi pa sva nato ugotovila, da so nekatera vprašanja še zmeraj odprta,« razkriva glasbenica.

Vsako potovanje lahko človeka navdihne in spremeni, Majo pa je glasbeni izlet v Indijo po naključju pripeljal do posebnega hindujskega praznika psov, ki ga v Nepalu in v severni Indiji praznujejo v okviru praznika Kukur Tihar, ki je ekvivalenten največjemu indijskemu prazniku zmage dobrega nad zlim, Diwali.

Ramaida Osim
Maja Pihler Stermecki - Bilbi

»Na drugi dan tega praznika – v tem letu bo to 20. 10. – se s posebnim obredom in darovanjem hrane poklonijo vsem psom, tudi tistim na ulici. Po njihovem verovanju namreč pes straži na vratih v onstranstvo. Predvsem pa se dandanes psu poklonijo v zahvalo kot zvestemu prijatelju, spremljevalcu in pridnemu sodelavcu. V mojem novem videospotu za skladbo Shanti shanti bomo predstavili obred darovanja in praznovali praznik psov s kužki iz zavetišč, ki iščejo novi dom. Upam, da bodo izbrani psi tako hitreje prišli do novih, skrbnih in ljubečih lastnikov. Vse prihodke iz naslova te skladbe pa bomo donirali za brezdomne živali,« je naznanila glasbenica.