Nina Maurovič

Najprej Otok, potem svet?

Teja Pelko
29. 9. 2017, 21.00
Posodobljeno: 29. 9. 2017, 21.29
Deli članek:

Pevka in izvršna producentka na Televiziji Veseljak Nina Maurovič je v preteklem letu samostojno glasbeno pot začela z izjemnim avtorskim tandemom, Rokom Lunačkom in Blažem Hribarjem.

Nina je videospot za pesem Zadnji krog snemala tudi v prostorih Rudnika Trbovlje Hrastnik, v zapuščenih garderobah rudarjev in rudniškem rovu.

Njihovo glasbeno sodelovanje je zdaj obrodilo že tretji sad: novi singel z naslovom Zadnji krog.

»Zadnji krog je pesem za močne in odločne dame. Predstavlja tisti trenutek, ko premoreš zadnji atom moči v zvezi in nekako uspeš ponuditi še eno priložnost, tisto zadnjo, ki morda lahko reši partnerski odnos,« o skladbi pravi Nina Maurovič.

Pevka se je pesem odločila tudi vizualno upodobiti, snemalno izkušnjo pa si bo zapomnila za vedno – in to iz več razlogov.

Nina se bo na Otok podala čez dva tedna, ko bo v studiu posnela angleško verzijo pesmi Zadnji krog. Takrat bo tudi prvič v živo spoznala July Jones. 

»Do zadnjega dne nismo vedeli, ali bomo lahko snemali na prostem. No, na koncu so nas presenetile nizke temperature, ki so nas v kombinaciji z dežjem prisilile v iskanje lokacije pod streho. Velik osebni izziv mi je sicer predstavljalo tekanje po rudniškem rovu v oprijeti obleki z vlečko, medtem ko sem bila seveda obuta v visoke petke. Popolna oprava za rudarko,« se snemanja spominja pevka.

V kratkem bo Nina v mozaik spominov dodala še en kamenček. Čaka jo namreč pot v London, saj bo skladba dobila angleško različico. Last Chance bo pevka posnela v studiu July Jones, avtorice angleškega besedila in glasbenice slovenskih korenin, ki je soustvarila uspešnice svetovnih zvezdnikov, kot so One direction, Jessy J, Drake, Guetta, Will.i.am in drugi.

Pesem bo Nina spomladi predstavila tudi v Londonu na modni reviji slovenskih modnih oblikovalcev, med katerimi bo tudi Marjan Krnjić, s katerim glasbenica sodeluje že dolga leta. Na vprašanje, ali to pomeni naskok na tuje trge, pevka odgovarja: »Glasbene kariere v tujini se ne bi nihče branil, niti jaz. Bom prepustila usodi, da me preseneti, sicer pa tovrstna sodelovanja odpirajo vrata tudi na Otoku.« Držimo pesti!