"Nevarna" Slovenka

Ema Kozin pometla s konkurenco

ac
29. 9. 2017, 07.30
Deli članek:

Komaj polnoletna Ema Kozin je na gala boksarski prireditvi Tigers on Fire premagala gruzijsko nasprotnico Elene Sikmashvili. Za zmago je potrebovala vseh deset rund, toda lepa Slovenka ni bila niti za hip v podrejenem položaju.

Osebni arhiv
Sredi oktobra se bo borila za nov naslov.

Slovenci nimamo samo Dejana Zavca, Dejana Porčiča - Chorchypa in drugih odličnih tekmovalcev v borilnih veščinah, temveč se z njimi enakovredno kosajo tudi ženske. Novi naslov svetovnega prvaka v kategoriji WBU je osvojila simpatična temnolaska Ema Kozin: »Zelo sem vesela, da sem pripravila takšno prestavo, s katero so se mi uresničile sanje. Nasprotnica je sicer pokazala zelo dober odpor, vendar sem bila nanj pripravljena. Zdaj pa že potekajo priprave na vrhunec moje kariere, to bo borba za naslov WBC in WBF, za katerega se bom pomerila s Kenijko Florence Mutoni,« je povedala Ema, ki so ji, podobno kot so Dejanu Zavcu pred leti dali vzdevek Mr. Simpatikus, nadeli vzdevek The Princess.

Osebni arhiv
Ema Kozin s ponosnim trenerjem Rudolfom Pavlinom

Ema pa je vse prej kot princesa. Že sredi oktobra se bo spet pomerila v ringu, ki ga bodo postavili v Tivoliju. Nanjo je ponosen tudi trener Rudolf Pavlin. »Ema je kljub mladosti že spisala zgodovino slovenskega boksa. Tekmovati z izkušeno 34-letnico iz Gruzije in jo premagati ni mačji kašelj« jo je pohvalil. Ema mora za svoje uspehe trdo garati, poleg trenerja pa ima še menedžerja, sponzorje in seveda sparring partnerje, ki na treningih ne varčujejo z udarci.

osebni arhiv
Ema Kozin