Tragedija na šolskem izletu

Zaradi selfija pozabili na prijatelja, ki se je utapljal

R.T.
29. 9. 2017, 20.44
Posodobljeno: 29. 9. 2017, 20.48
Deli članek:

17-letni indijski dijak Vishwas je utonil, medtem ko so nanj zaradi selfija pozabili njegovi prijatelji.

Zajem zaslonske slike
Za njihovimi hrbti se je utapljal nesrečni Vishwas.

Skupina dijakov v indijskem mestu Bangalore se je na šolskem izletu odločila, da zaplavajo v približno tri metre globokem jezeru. Zgodila se je tragedija, ki jo je na fotografijo ujel eden od prijateljev nesrečnega 17-letnega Vishwasa.

Najstniki so se pred ogledom bližnjega templja odločili še za skupinsko fotografijo, pri tem pa za seboj niso opazili utapljajočega se Vishwasa, poroča britanski Independent. Nesrečnik je utonil, nič hudega sluteči prijatelji pa so šele čez približno eno uro spoznali, da je skupina manjša. Da je prišlo do velike tragedije, so odkrili šele po pregledu posnetkov, ko so na fotografiji za svojimi hrbti opazili še komaj vidno glavo 17-letnika. Incident so prijavili lokalni policiji, ti pa so iz jezera še isti dan potegnili Vishwasovo truplo.

Novica o tragični smrti mladeniča je njegovega očeta Govindappo, družino in prijatelje tako pretresla, da so se odločili za protest pred šolo. Uslužbence so obtožili, da je Vishwas umrl zaradi njihove malomarnosti, saj da je šlo za organiziran izlet. Na drugi strani policija pravi, da najstniki niso upoštevali opozorilne table, na kateri je navedeno, da jezero ni primerno za plavanje.

»Govindappa je vložil pritožbo, v kateri trdi, da je njegov sin življenje izgubil zaradi malomarnosti vodstva šole. Na podlagi te pritožbe smo primer registrirali kot nenaravno smrt. Če bo preiskava to malomarno ravnanje tudi potrdila, bomo morda sprožili tudi postopek proti šoli,« je za Times of India pojasnil policijski uslužbenec.

Dečkovo truplo so v ponedeljek po opravljeni obdukciji predali njegovim staršem.