Pri sosedih

Po drogo v Novo Gorico

P.K.
29. 9. 2017, 20.15
Deli članek:

Z njo oskrbovala zabave željne moške.

Thinkstock
Aretiranka je kokain nabavljala v Sloveniji, ker je pri nas ravno tako vrhunske kakovosti kot v Italiji, le da je njegova cena precej nižja.

Sledi kokainskih zabav v italijanski Gorici vodijo v Slovenijo. Policija je nekaterim vpletenim že vklenila roke. Preiskava je bila dolga in obsežna.

Čeprav so žensko aretirali že pred meseci, je policija podrobnosti primera zaradi interesa preiskave razkrila šele te dni. Zdaj poroča o ozadju dogajanja, ki ga je budno spremljala v Gorici in Novi Gorici.

Dolga in obsežna policijska akcija se je zaključila z aretacijo 53-letne Goričanke T. P. Ta predstavlja ključno osebo v druščini, saj je zbrane na zabavah v zasebnih stanovanjih v Gorici onstran meje zalagala s kokainom.

Možje postave so priprli žensko, ki je zabave željne zalagala s kokainom. Prežijo še na druge vpletene.

Ženska je omenjeno drogo, ko se ji je približala policija, imela tudi pri sebi. Šlo je za nekaj več kot 50 gramov belega prahu, za katerega so ugotovili, da je vrhunske kakovosti in da bi na trgu lahko dosegel vrednost tudi nekaj tisoč evrov. Policisti so med preiskavo, ki jo je vodilo državno tožilstvo v Gorici, izvedeli tudi, kje je T. P. drogo kupovala. Na podlagi prisluškovanj, sledilnih naprav GPS in zbiranja obvestil so ugotovili, da jo je nabavljala v Novi Gorici.

Bili so povezani

Spomnimo, da je slovenska policija ravno ob pomoči italijanskih kolegov pred kratkim razkrinkala novogoriško kriminalno združbo, ki je Italijanom preprodajala kokain. Prijeli so 62-letnika iz okolice Nove Gorice, ki naj bi bil v stikih s še štirimi moškimi, prav tako domačini, starimi okrog 30 let. Eden od teh je starejšemu dobavljal drogo, drugi pa so jo zanj razpečevali. Kriminalisti so ocenili, da bi z redčenjem kokaina, ker je bil tako kakovosten, lahko dosegli trikratni volumen in s tem potrojili nelegalni zaslužek. Ali je 53-letnica drogo kupovala prav pri njih, ni znano, vendar dogajanje v obeh zadevah sumljivo sovpada.

Italijansko policijo je sicer presenetilo dejstvo, da se teh zabav niso udeleževali tisti goriški narkomani, ki jih že dobro poznajo, temveč se jim je odprl povsem nov krog uživalcev drog. Tega ne predstavljajo ljudje z družbenega roba, torej tisti, ki so v materialni stiski, ali taki, ki bi bili zaradi uživanja mamil celo že kdaj aretirani.

Italijanko so aretirali že marca, vendar do zdaj zaradi interesa preiskave policija podrobnosti zahtevnega primera javnosti ni želela razkriti.

Odnosi z moškimi

Zabave naj bi po poročanju nekaterih italijanskih medijev potekale v zasebnih stanovanjih v Gorici. Kdo so organizatorji, policija ni povedala. T. P. naj bi tja vabili bolj zato, da je moškim, ki so bili njeni znanci, prav tako naj bi bila z nekaterimi tudi v romantičnih razmerjih, dobavljala mamilo.

Policiji se je nenavadno zdelo, da jim je drogo ponujala brezplačno, kar nakazuje, da finančnega problema, čeprav je brezposelna, nima. O njej je znano še to, da so jo moški odjemalci kokaina obiskovali tudi na njenem domu, in to celo v času, ko je preiskovalni sodnik zanjo že odredil hišni pripor.