Modro poletje

Najlepši biser je morje, meni Isaac

am
28. 7. 2017, 20.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Vonj po morski soli, petje galebov in šumenje morskih valov. Vse to simpatičnega pevca, ki je osvojil letošnje poletne melodije, spominja na njegovo domače argentinsko mesto, v katerem je odraščal.

Matjaž Očko
Zmagovalec letošnjih Melodij morja in sonca je rojen v obmorskem mestu Puerto Madryn.

Ravno zaradi tega njegova ljubezen do morja ostaja močna tudi v Sloveniji. »Zelo rad obiščem Portorož in se tako spominjam svojega otroštva,« pove glasbenik, ki to poletje (če je le mogoče) najraje preživlja na plaži, ob morju. Seveda pa pri tem ne pozabi na glasbo, tako da ga kitara in dobra družba spremljata na vsakem koraku.

Narava je v ospredju

Palma je še vedno hvaležen, da je lahko v začetku julija nastopil na MMS in tam triumfalno predstavil svojo prvo pesem. Kako da ne, saj je glasba njegova ljubezen.

Čeprav se Argentina v več pogledih precej razlikuje od Slovenije, se Isaac tu počuti domače. Ne le zaradi morja, pravi, naša dežela ga je navdušila tudi z drugimi naravnimi lepotami. »Slovenija me je očarala v vsej svoji ljubkosti. Je majhna, a v sebi v resnici velika. Premore vse. Je zelena, čista, ima morje, hribe, doline, gozdove, jezera … Je mozaik čudovite narave,« je priznal Isaac, ki poletni prosti čas rad izkoristi tudi za raziskovanje okolice. In načrtov jima s Patricijo ne zmanjka: »Na izlet se rad odpravim na prav vsak košček Slovenije. Včasih si zaželim sprehoda po gozdu, kdaj drugič pa se raje usedem v avto in hitim na Primorsko.«