Drama na televiziji

Odpustili Jerco in Anjo!

ns
28. 7. 2017, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Potem ko je s Planet TV letos odšla večina njihovih prepoznavnih obrazov, so zdaj vodilni odpustili še obe glavni voditeljici informativnega programa.

Mare Vavpotič
Jerca Zajc Šušteršič ni podlegla pritiskom za nižjo plačo, zato je morala oditi!

Spomnimo, da so letos Planet TV že zapustili voditeljica Jasna Kuljaj, družabni kronist Nejc Simšič, voditeljici športa Milena Novak in Taya Damjan ter vremenarka Pia Škofic

Na komercialni televiziji Planet TV se je zgodil pravi ženski kadrovski masaker. Voditeljica osrednje informativne oddaje Planet Danes, Jerca Zajc Šušteršič, je dobila odpoved in zapušča televizijo, druga voditeljica iste oddaje, Anja Markovič, pa obvestilo, da je kot voditeljica odstavljena. Po naših informacijah naj bi Zajc Šušteršičeva »odletela« tudi zaradi visoke plače, ta naj znašala 8600 evrov mesečno, in ker ni hotela sprejeti nižje plače, okoli 4000 evrov, kolikor naj bi dobivala Markovičeva. Anjo Markovič pa naj bi kot voditeljico zamenjali iz vsebinskih razlogov, ker naj bi delala velike napake ter premalo poznala teme.

Planet tv
Anja Markovič je bila že drugič odpuščena z mesta voditeljice na Planet TV.

Drama na Planetu

Naš vir na Planetu nam je zaupal, da so odnosi med voditelji oddaje, novinarji in odgovornim urednikom Blažem Jarcem že nekaj časa zelo slabi. 

Ves medijski svet že nekaj časa ve, da so razmere na Planet TV nevzdržne. V informativnem programu so do marca delali brez novih pogodb, čeprav so že bili pod drobnogledom medijskega inšpektorja. In ena takšnih je bila tudi Jerca Zajc Šušteršič, ki do aprila sploh ni vedela, kakšno pogodbo bo dobila, zato se je že takrat govorilo, da naj bi se je urednik Blaž Jarc želel znebiti, pa si tega ni upal storiti – do zdaj. Kakorkoli, celotna situacija zdaj zagotovo le še poslabša »ugled« televizije, ki že nekaj časa ni na dobrem glasu.

Planet TV
Urednik Blaž Jarc dela po svoje.