Lepotni ideali

Lepotice, ponosne na svoje pomanjkljivosti

Teja Pelko
28. 7. 2017, 20.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

V svetu zabave je zunanji videz osrednjega pomena. Zato so številne nadobudne mladenke pod velikim pritiskom, da morajo odpraviti morebitne telesne pomanjkljivosti.

Reuters
Kate Winslet

Mnoge temu v želji po uspehu tudi podležejo. A ne vse. In te so tema tokratnega članka.

LEA MICHELE

Reuters
Lea Michele

Ameriška igralka je imela samo 13 let, ko so ji v casting agenciji dejali, da si mora operirati – po njihovem mnenju – prevelik nos. Kasneje so ji isto predlagali tudi njeni menedžerji. »Ko bi samo vedeli, kolikokrat so mi dejali, naj si dam operirati nos, saj da z njim nisem dovolj lepa. A dokazala sem jim, da nimajo prav,« je razkrila Lea.

CINDY CRAWFORD

Reuters
Cindy Crawford

Po mnenju mnogih ena najlepših žensk vseh časov je bila zaradi svojega maternega znamenja nad ustnico v najstniških letih tarča zbadanja svojih sošolcev. Manekenka je priznala, da je v tistih časih tudi sama razmišljala o tem, da bi si ga dala odstraniti, a si je nato premislila. »Dandanes je to del mojega obraza, o katerem sploh ne razmišljam. Po njem so si me vsi zapomnili, številne druge ženske z velikim maternim znamenjem pa so se zaradi njega poistovetile z mano,« je dejala lepotica.

PADMA LAKSHMI

Reuters
Padma Lakshmi

Igralka je imela komaj 14 let, ko si je v prometni nesreči poškodovala roko, trajno pa ji je ostala 18-centimetrska brazgotina. Lepotici indijskega rodu so na začetku njene profesionalne kariere številni modni agenti svetovali, naj si brazgotino odstrani, na srečo pa so se našli tudi takšni, ki so v tem videli posebnost, po kateri se je razlikovala od drugih. Slavni fotograf Helmut Newton je Padmo zelo rad fotografiral, na svojih posnetkih pa je njeno brazgotino pogosto postavljal v prvi plan. »Rada imam to brazgotino, zaradi nje sem oseba z zanimivo življenjsko zgodbo. Spominja me na to, da lahko pretrpim vsako bolečino,« je povedala zvezdnica.

CHRISSY TEIGEN

Instagram
Chrissy Teigen

Ko je znana manekenka na svojem instagramu objavila posnetek s strijami na nogah, je dobila ogromno pozitivnih komentarjev žensk, navdušenih nad tem, da ne skriva svojih pomanjkljivosti. Seveda pa so se javili tudi dežurni kritiki, ki so menili, da bi morala oseba, ki se ukvarja z manekenstvom, paziti na svoj videz in preprečiti nastanek strij. Seveda jim ni ostala dolžna. »Tudi jaz imam obilo aplikacij za retuširanje, a tega preprosto ne želim početi, saj mislim, da smo pozabili, kako so videti resnični ljudje. Prišli smo do točke, ko ljudje povsem spremenijo obliko svojega telesa. To ni pošteno. Nihče se ne more kosati z nerealnimi standardi,« je dejala manekenka.

MINDY KALING

Reuters
Mindy Kaling

Igralka je še ena v vrsti zvezdnic, ki jim je bilo rečeno, da niso dovolj lepe za uspeh. Motila jih je tudi njena zaobljena postava. A Mindy jim je dala jasno vedeti, da ne namerava izgubljati kilogramov, zato da bi zadovoljila hollywoodske norme telesnega videza. »Včasih pogledam Gisele Bündchen in pomislim, kako bi bilo življenje lepše, če mi nikoli več ne bi bilo treba nositi hlačk za oblikovanje postave. Ja, seveda. A to ni na seznamu mojih prioritet in na seznamu stvari, ki jih želim narediti v življenju,« je v svoji knjigi Is Everyone Hanging Out Without Me? napisala zvezdnica.

PATRICIA ARQUETTE

Reuters
Patricia Arquette

Igralka ima rada svoje skrivljene zobe. »Ko sem bila najstnica, mi je nekdo rekel: 'Če bi si dala popraviti zobe, bi lahko bila v Playboyu.' Odvrnila sem mu: 'Zakaj bi si želela biti v Playboyu?' Nisem si želela biti videti popolno. Nisem si želela biti neko dekle v reviji. Nisem si želela spremeniti svojega videza, zato da bi bila privlačna,« je povedala zvezdnica.

KATE WINSLET

Igralka je ponosna na svoje gubice. "Na čelu imam zelo izrazite gube. Če vidim, da so jih na posterju za film izbrisali, jih prosim, naj jih vrnejo nazaj. Raje vidim, da ljudje moj videz komentirajo z besedami, da sem videti starejša kot pa zadeta," je za Harper’s Bazaar dejala zvezdnica.