Spomin

Babi Diana – nočna mora

snč
29. 7. 2017, 08.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Spomin na pokojno princeso še kako živi.

profimedia

Princa William in Harry sta ob obletnici smrti njune mame sodelovala v zelo osebnem dokumentarnem filmu Diana, najina mati, njeno življenje in zapuščina, v katerem sta z ustvarjalci delila številne intimnosti.

William je spregovoril tudi o bolečini, ki jo čuti, ker njegova otroka ne moreta spoznati svoje babice, ter o tem, kako bi se Diana v tej vlogi sploh odrezala. 

Reuters
"Pomembno mi je, da moja dva otroka vesta, da je njuna druga babica obstajala," pravi princ William.

Živa predstava

»Z otrokoma se veliko pogovarjam o njuni pokojni babici. Po hiši imamo namreč ogromno njenih fotografij in zato tudi govorim o njej. Težko pa mi je, ker je Kate ni poznala in ne more dodati še svojih dogodivščin z njo. Zato sam, ko dajem Georgea in Charlotte v posteljo, govorim o njej in se trudim, da ju opomnim na to, da imata dve babici … da sta živeli dve babici. Pomembno mi je, da vesta, kdo je bila in da je obstajala,« je dejal William.

Profimedia
Princesa Diana

Je pa princ William kot iz topa odgovoril tudi na vprašanje, ali si predstavlja, kakšna babica bi bila Diana: »Bila bi babica iz nočne more!« Prepričan je, da bi njegova mama, ki je bila pred poroko s princem Charlesom vzgojiteljica v vrtcu, stalno hodila na obiske brez napovedi. »Verjetno bi prišla ravno v času, namenjenem za kopanje, in bi pripravila neverjetno sceno z mehurčki, ki bi jih bila brez dvoma polna kopalnica. Igrače in brisače ter druge stvari za kopanje bi ležale po vsem prostoru, in ko bi odšla, bi kopalnico pustila v takšnem stanju.«