Aktualov pozdrav poletju

FOTO: "Kaj hočeš lepšega: hladno pivo, 'čevapi' in lepe punce"

R.T.
2. 6. 2017, 16.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Za vroče dogajanje na Kardeljevi ploščadi v Ljubljani je poskrbela največja roštiljada v Sloveniji, ki jo spremlja težko pričakovani Aktualov pozdrav poletju.

Marko Vavpotič/M24.si
Pomerila sta se tudi Klemen Bunderla in Jure Godler.

Kaj je tako dišalo po Bežigradu? Dobrote z žara, s katerimi so se lahko po konceptu ALL YOU CAN EAT obiskovalci mastili po mili volji vse do 20. ure.

Na Aktualovem pozdravu poletja in največji roštiljadi v Sloveniji je bilo poskrbljeno tudi za otroke. V času dnevnega programa so se lahko najmlajši med drugim zabavali v dveh napihljivih gradovih. Vreme je bilo prijazno, črni oblaki, ki so se popoldne nabrali nad Kardeljevo ploščadjo, so "zdržali" in obiskovalci ter nastopajoči so ostali suhi. 

Prizorišče je takoj prežel vonj po čevapčičih, mojstri peke so bili že od 16. ure naprej v polnem zagonu. Na enem od dveh odrov se je kot prva predstavila skupina Tequila. Najbolj pogumni so se preizkusili tudi v ježi bika. Aktualko pri tem ni imel sreče in je z bika padel ... 

S.R.
Zvezde že pečejo!

Množica ljudi je bila vse večja, nastopili so tudi trubači Bojan Ristić & Brass band, ki so za ogrevanje po središču Ljubljane poskrbeli že opoldne. "Kaj hočeš lepšega: hladno pivo, 'čevapi' in lepe punce," je dogajanje komentiral obiskovalec Pero in ugriznil ... v slasten čevapčič.

S.R.
Na odru Saša Lendero.

Na prizorišču ni manjkalo znanih osebnosti, saj so se v peki pomerile tudi znane medijske osebnosti. Na odru so bili Danica Lovenjak, Jan Bučar, Jernej Kuntner, Jani Jugovič in Jernej Damjan.

Danica Lovenjak je namesto čevapčičev raje pripravila kroglice, to pa da je storila zato, ker misli da je "dandanes premal' jajc". To Danici ni pomagali k zmagi in se je v peki čevapčičev na koncu najbolje odrezal Jernej Damjan.

Marko Vavpotič/M24.si
Pomerila sta se tudi Klemen Bunderla in Jure Godler.

Zgodil se je tudi »Roštilj fight«, kjer sta Klemen Bunderla in Jure Godler začinila dogajanje ob velikem boksarskem ringu.

Do poznih večernih ur je obiskovalce razveseljevala tudi glasba. Na dogodku je nastopilo kar 11 vrhunskih slovenskih in hrvaških glasbenikov. Poletje so z nami pozdravljajoo: Nina Donelli, Djomla KS, Bojan Ristić & Brass Band, Davor Borno, skupina Tequila, Ines Erbus, Petkova Pumpa, Saša Lendero, Aktualova Galama, Mambo Kings in Jasmin Stavros!