Nekoč in danes

Njena pot je bila polna vzponov in padcev

am
3. 6. 2017, 12.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Če je bila pred leti Sandra Auer moderatorka, pevka in še finalistka Big Brotherja, daje danes prednost družini.

Mediaspeed
Sandra z mamo Karmen Auer na festivalu Melodije morja in sonca leta 2005

Sandra Auer je namreč najbolj ponosna nase in na to, da ohranja svoj fokus, da raste iz dneva v dan in zna biti kritična do sebe, predvsem pa je ponosna na svojo pozitivno energijo, s katero si je ustvarila, kot pravi, čudovito življenje. »Moji trije mi vsekakor pomenijo največ, a v življenju me obkroža še toliko dobrih, edinstvenih ljudi, brez katerih moje življenje ne bi bilo takšno, kot je. Neizmerno hvaležna sem za svoje življenje,« nam je zaupala Sandra, ki je bila vse življenje izpostavljena medijem, že zaradi očeta Stojana, ki je med drugim blestel v šovu Poglej in zadeni.

Petje, ples, risanje, igranje in komuniciranje nasploh ji dajejo zadovoljstvo.

MEDIJSKI SVET

A najprej jo je začel zanimati radio. »Bila sem stara okoli 15 let, če se ne motim, ko sem se z zvezkom potikala po očetovem radiu, moderatorjem postavljala vprašanja, si zapisovala vse besede, ki so šle v eter, in jih opremljala s strešicami, krativci in ostrivci, da sem si zapomnila, kako se pravilno izgovorijo. Kasneje me je oče prosil, da bi mu pomagala pri ustvarjanju radijskih novic, in tako sem se naučila še produkcije. Nato me je pritegnila še televizija in seveda temu primerno sem si izbrala tudi študij. Lani sem diplomirala, tako da sem tudi po poklicu medijska komunikologinja,« pravi Sandra, ki trenutno dela na dveh medijskih projektih. Eden je radijska motivacijska pogovorna oddaja, drugi pa mobilna aplikacija.

Osebni album
Sandra Auer je danes ponosna na svojo družino. Z Rokom Dajčmanom imata hčerko Arabelo in sinčka Aljošo.

OČE STOJAN AUER

Mnogi so mislili, da ji je bilo vse postlano z rožicami, sploh zaradi očeta. »Kaj menijo ljudje o meni osebno, se mene ne tiče. To je njihovo subjektivno mnenje in pravico imajo do njega. Vsekakor se počutim blagoslovljeno, da imam takšna starša, saj sta mi veliko omogočila in me ogromno naučila. A dejstvo je, da še nihče na tem svetu ni dosegel nečesa, ne da bi za to nekaj naredil. Moja dosedanja pot je vsekakor polna vzponov in padcev, ampak od katerega posameznika pa ni? Osebno zelo uživam v svojem delu, in to je po mojem recept za uspeh. Bolj kot kadarkoli prej zdaj čutim, da sem na pravi poti do svojega poslovnega uspeha (sicer pa je uspeh po mojem popolnoma subjektiven),« pojasni Sandra.

IN ŠE BIG BROTHER

Ob vseh spominih ne moremo mimo resničnostnega šova, sploh zaradi zloglasnega sira, o katerem se je razpisala in razgovorila vsa Slovenija. Sandra Auer pravi, da se še danes v kakšni prijetni družbi nasmejijo na ta račun, sicer pa dodaja, da bo imela hišo Big Brother in potovanje na Finsko vedno v čudovitem spominu.