Ljudmila ljubi luksuz

Vrnitev Putinove bivše: 4 leta po ločitvi na površje splavale podrobnosti!

D. B.
12. 4. 2017, 11.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Putinov predstavnik za stike z javnostjo ne želi odgovarjati na vprašanja o njegovem zasebnem življenju, iz uradne Putinove biografije pa je izbrisan vsak spomin na Ljudmilo.

Profimedia

Ljudmila in Vladimir Putin sta bila poročena polnih 30 let. Spoznala sta se v Sankt Peterburgu in se poročila leta 1983 ter nato preselila v Vzhodno Nemčijo, kjer je Putin delal za KGB. Po padcu železne zavese sta se vrnila v Rusijo, kjer je današnji ruski predsednik začel svojo politično kariero. Danes je eden od najmočnejših osebnosti na svetu.

Medtem ko je Vladimir Putin osvajal Moskvo, se je Ljudmila redko pojavljala v javnosti. Pojavile so se tudi zgodbe o tem, da jo je mož poslal v samostan. Končno sta se skupaj v javnosti pojavila junija 2013 v Kremlju na baletu La Esmeralda, nato pa javno naznanila, da se ločujeta.

Preberite tudi: Šalila se je na račun politikov, oglasili so se Rusi. Klikni tukaj!

Od takrat se o Ljudmili ni veliko govorilo. Putinov predstavnik za stike z javnostjo ni dajal izjav o njegovem zasebnem življenju, iz uradne Putinove biografije pa je izbrisan vsak spomin na Ljudmilo, piše Washington Post. Kljub temu se številni sprašujejo, kaj se je zgodilo z žensko, ki je bila Putinu najbolj blizu.

Njeno življenje je čisti luksuz

Po štirih letih so se v javnosti pojavile informacije o njenem življenju: Ljudmila ne živi asketskega življenja v kakšnem samostanu, ampak uživa v luksuznem življenju v eni od evropskih vil z 21 let mlajšim možem. Mnogim je to dokaz bogastva, ki sta si ga s Putinom prigrabila na račun ruskih državljanov.

Ruska spletna stran Sobesednik razkriva, da je Ljudmila v novem ljubezenskem razmerju več kot leto dni, 58-letna bivša prva dama Rusije se je namreč lanskega januarja poročila z 21 let mlajšim moškim.

Ruska spletna stran Sobesednik razkriva, da je Ljudmila v novem ljubezenskem razmerju več kot leto dni, 58-letna bivša prva dama Rusije se je namreč lanskega januarja poročila z 21 let mlajšim moškim, takrat 37-letnim Arturjem Očeretnijem. Ljudmilo in Arturja so povezali s francosko vilo, ko je bil prejšnjo sredo na spletni strani mednarodnega raziskovalnega novinarskega projekta o korupciji in kriminalu (OCCRP) objavljen članek, ki navaja, da je Očeretni lastnik dvorca v vasici na jugozahodu Francije, vrednega okoli 7,46 milijona dolarjev (več kot 7 milijonov evrov), ki se trenutno prenavlja. Da bi bilo vse še bolj zanimivo, je bil dvorec kupljen šest mesecev po Putinovi ločitvi.

Eden od domačinov je za OCCRP dejal, da je nepremičnina čudovita. "Kupec je Putinova bivša žena, to vemo vsi," je še dejal.

Profimedia
Ljudmila se je lanskega januarja poročila z 21 let mlajšim.

Več let nesrečna v zakonu

Ljudmila naj bi bila leta nesrečna v zakonu s Putinom, težko je prenašala Putinov značaj. Natalija ­Gevorkijan, Putinova biografinja, je za Washington Post kmalu po tem, ko so objavili, da se ločujeta, dejala: "Ona je ženska, ki je ljubila, a ni bila ljubljena."

Kljub temu OCCRP-jevo razkritje poraja vprašanje, kako si lahko Ljudmila in njen novopečeni mož privoščita tako luksuzno nepremičnino. Artur Očeretni namreč vodi neprofitne organizacijo Centre For Interpersonal Communications, pred tem je delal za agencijo, ki je organizirala srečanja politikov. OCCRP opozarja, da direktorji ruskih nevladnih organizacij pogosto nimajo visokih plač in noben od njegovih projektov ni bil tako zelo uspešen, da bi z njim obogatel.

Profimedia
Že leta se namiguje, da so Putin in njegovi bližnji sodelavci ter družina veliko bogatejši, kot javno prikazujejo.

Tudi Ljudmila ni zelo bogata. Do ločitve od Putina je morala po zakonu prijaviti svoje premoženje in tu nikoli ni bilo visokih vsot. Tudi Putinovi zaslužki niso astronomski – glede na prijavo iz leta 2015 zasluži 147 tisoč dolarjev na leto (okoli 138 tisoč evrov). Kljub temu se že leta namiguje, da so Putin in njegovi bližnji sodelavci ter družina veliko bogatejši, kot javno prikazujejo. Nekateri celo menijo, da bogastvo ruskega predsednika seže do 200 milijard dolarjev (okoli 189 milijard evrov)!

Reuters je pred dvema letoma razkril, da je le Katerina Tihonova, mlajša Putinova hči, lastnica francoske vile, ki je vredna okoli 3,7 milijona dolarjev (okoli 3,5 milijona evrov). Skupaj z možem pa naj bi imela na računih okoli dve milijardi dolarjev (okoli 1,8 milijarde evrov).