Preobrat

FOTO: Melania zasenčila najlepšo kraljico

sn
7. 4. 2017, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Ni se še zgodilo, da bi kdajkoli kjerkoli kakšna dama zasenčila jordansko kraljico Ranio – ob novi prvi dami Združenih držav Amerike se je zgodil tudi ta zgodovinski preobrat.

Profimedia
Že ob sprejemu v zahodnem krilu Bele hiše sta imela moža intenziven pogovor, dami pa sta ves čas molčali.

S soprogom, kraljem Abulahom drugim, je Rania, ki ji ne pripada le sloves najlepše kraljice, temveč tudi aristokratinje z najbolj prefinjenim slogom oblačenja, včeraj prispela na obisk v Belo hišo.

A čeprav na moč elegantna, je ob pojavi in modnem izboru Melanie Trump postala skorajda neopazna.

Profimedia
Pred političnimi pogovori je bilo seveda najprej uradno fotografiranje Ovalni pisarni.

Neverjetna

Pogovori med kraljem in predsednikom se sučejo okoli konfliktov v Siriji, a so za medije v drugem planu – za seciranjem videza dam.

Prah okoli izbora oblačil za prvo uradno fotografijo, ki nosijo podpisa modnega dvojca Dolce & Gabbana in luksuzne hiše Hermes, ter prstana z nekaj milijonov dolarjev vrednim diamantom se še ni polegel, ko je Melania že spet prva zvezda modnega sveta.

S preprosto krojeno smaragdno zeleno obleko je povsem presenetila, saj je z njo naredila očiten odmik od nevtralnih ali živo rdečih odtenkov, ki jih je najpogosteje nosila v zadnjih mesecih in s katerimi se tudi najbolje barvno sklada s tipično rdečo kravato svojega moža Donalda. Posebno pohvalo modnih strokovnjakov pa je Melania dobila za tanek črn usnjen pas, ki je poskrbel, da je bil njen dolgi viseči nabrani ovratnik ves čas do milimetra na svojem mestu.

Obleka kraljice Ranie je sicer veliko bolj zahteven in nedvomno dražji modni kos, malodane umetniško delo, katerega črnino ob vratnem izrezu zaključi bela skulptura v stilu šestdesetih let, svečani pritisk pa kreaciji dodajajo diskretne zlate obrobe.

Nedvomno bi si kraljica pohvalo, da je najelegantnejša, zaslužila, a ob Melanii je bil trud verjetno zaman.

Profimedia
Šele med obiskom prve javne dekliške šole v Washingtonu sta se dami povsem sprostili.

Profimedia
Za ženske je verjetno malce neugodno biti gostja impozantne Melanie.