MasterChef Slovenija

Zahteval je, da vsem pokaže tresoče roke: Lea se zdaj izgovarja na to!

D. B.
7. 4. 2017, 07.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Sinoči je televizijsko kuharsko oddajo MasterChef Slovenija morala zapustiti tekmovalka Lea Plut.

Pop TV
Lea Plut se požvižga na lepotni naziv Supermodel Slovenije: "Vseeno mi je za naziv. Sem čisto preprosta punca, ki se je zatreskala v kuhinjo," pravi.

Na kaj ste najprej pomislili, ko ste izvedeli, da zapuščate šov?
Želela sem nadaljevati igro, ampak hkrati mi je intuicija rekla, da je dovolj. Kljub temu da sem zapustila tekmovanje, sem bila zelo vesela, saj mi je izkušnja že do te točke dala ogromno.

Kako komentirate zahtevo sodnika Karima Merdjadija v eni od oddaj, da iztegnete roki in pokažete vesoljni Sloveniji, da se vam tresejo, da vas ne ubogajo?
To se je zgodilo, ko sem za svoje kruhke želela perfektno narezati lososa. Sem perfekcionistka in želela sem, da bodo rezine najlepše. Hkrati sem imela v glavi, da imam v pečici še bučo, katero moram še spremeniti v juho ter speči jelenov hrbet. Časovni pritisk, adrenalin, kamere in ostali čari MasterChef kuhinje naredijo svoje, pa vendar sem v naslednjem izzivu, ko sem rezala drobnjak že nadzirala situacijo.

Časovni pritisk, adrenalin, kamere in ostali čari MasterChef kuhinje naredijo svoje.

Ste po naravi zelo občutljiva oseba?
Nisem tako zelo občutljiva, se pa trudim biti perfekcionistka in tu se potem pozna (smeh).

Pred časom ste dejali, da bi zmago v oddaji unovčili tako, da bi odprli restavracijo. Boste zdaj te upe opustili?
Pravijo, da sem odločna, vztrajna in radovedna. Sama dobro vem, da ne bom odnehala, dokler ne bom uresničila dobrega poslovnega projekta. Bodisi z zmago ali brez. Vseeno pa sem na MasterChefovi poti spoznala, da si pred tako velikim korakom želim najprej investicijo v kulinarično znanje.

Pravite, da ste odvisnica od labele in da vas po tem vsi poznajo. To je nekoliko nenavadno ... Se strinjate?
Se strinjam, vendar žal prepozno. Labela ima v sebi nekaj, zaradi česar se brez nje nikamor ne odpravim.

Koliko jih porabite na mesec?
Preveč. Bolje, da ne štejem.

Bili ste supermodel Slovenije. Kaj vam je v življenju prinesel laskavi naziv?
Pot v New York. Zame je bila predvsem zanimiva izkušnja, a kljub vsemu sem vedela, da si želim uspešno zaključiti šolanje ter zgraditi družino. Zame so to bile od nekdaj največje vrednote v življenju in s tem uspeh na dolgi rok.

Supermodel za štedilnikom je v svetu kar redek pojav. Se strinjate in zakaj?
Vseeno mi je za naziv. Sem čisto preprosta punca, ki se je zatreskala v kuhinjo in nič me ne osrečuje bolj kot to, da z družino delim okusno hrano. Seveda ob tem klepetamo in se družimo na lep način.

Preberite tudi, kako je Salome "malo zažgala kuhinjo". Kliknite tukaj!

Kot ljubiteljici dobre hrane vam je najbrž težko vzdrževati vitko postavo. Drži?
Res je, sem strastna gurmanka. Želim pa vseeno čim bolj zdravo živeti, kuhati sama, skrbno izbrati sestavine in znati prisluhniti svojemu telesu ter vse skupaj uskladiti s športom. Pa veliko tečem za otroci (smeh).

Pravite, da v kuhinji ne morete brez dobrega ostrega noža. Koliko jih imate v svoji kuhinji?
Ne boste verjeli, ampak imam le enega. Uporabljam vrhunsko izdelanega »japonca«, ki se odlikuje po neverjetni ostrini in ga pravilno negujem. Prisegam na oster rob. 

Kaj boste počeli zdaj, ko ste zapustili šov?
Na osebnem področju si ne želim velikih sprememb, vseeno pa sem v oddaji pridobila kulinarične izkušnje, s katerimi bi si pomagala začrtati uspešno poslovno pot.