Afera

Tiger Woods: Prizadel sem jo, to bom obžaloval do konca življenja

K.M.
24. 3. 2017, 08.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Eden izmed najbogatejših športnikov na svetu je svoje spomine strnil v novi knjigi.

Reuters
Tudi Lindsey Vonn je bila skoraj tri leta prepričana, da je Tiger Woods moški njenih sanj.

Številni se še danes spominjajo afere Tiger Woods, ki se je zgodila pred skoraj osmimi leti. Takrat se je svetovno znan igralec golfa zaletel v hidrant in drevo, ko je bežal pred pobesnelo ženo, ki ga je lovila s palico za golf in udarjala po njegovem avtomobilu. Razlog? Tiger naj bi svojo lepo ženo, s katero je bil poročen le 5 let prevaral s kar 120 različnimi ženskami, med njimi so bile tudi bližnje sosede. Čeprav je bila številka morda pretirana, pa je športnik svoje varanje vseeno priznal tudi na javni televiziji. 

Par, ki sta se mu v zakonu rodila dva otroka, se je uradno ločil leta 2010, Woods pa je v enem izmed intervjujev izdal, da je odšel na zdravljenje, zaradi odvisnosti od seksa in da je mislil, da lahko počne karkoli si želi, saj je imel denar in slavo, za njiju pa je trdo in pošteno delal. Zdaj pa je v svoji knjigi izdal, da je bilo varanje svoje tedanje žene najgrša stvar, ki jo je v življenju storil. 

Profimedia
Tiger je brez sramu varal to lepotico.

''Leta 2004 sva bila tako zelo zaljubljena, ko sva se poročila, ampak sem jo izdal. Nepoštenost in krivičnost sta ji povzročili bolečino. To bom obžaloval do konca življenja. Vem, da bi se mojih dejanj sramoval tudi moj oče,'' je eden izmed odlomkov v knjig. 

Številni njegovega varanja niso razumeli, predvsem zato, ker ga je doma čakala prava lepotica. Njegova nekdanja žena, švedska manekenka Elin Nordegren, namreč še danes velja za pravo lepotico. Tiger je kasneje hodil tudi s smučarsko šampionko Lindsey Vonn, tudi njuno razmerje pa naj bi se po dveh letih končalo zaradi varanja.